Nye krav fra Putin: Skolebørn skal lære patriotiske værdier

02/08/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Ifølge Sergei Novikov, leder af Kremls fløj for sociale projekter, vil russiske børn blive tvunget til at sidde igennem timevis af "samtaler om vigtige ting".

Mest læste i dag

Vladimir Putin ønsker, at børn helt ned til syv år skal undervises i russiske værdier som en del af et bredere program for "patriotisk" uddannelse. Det skriver Mirror.

Fra den 5. september vil børn blive tvunget til at sidde igennem timevis af "samtaler om vigtige ting", ifølge Sergei Novikov, som leder Kremls fløj for sociale projekter.

Læreplanen vil være fokuseret på samfundsværdier i overensstemmelse med Ruslands nationale sikkerhedsstrategi, sagde han til det statsdrevne nyhedsbureau Tass.

Nogle skoler vil udrulle diskussionerne allerede i denne måned.

Novikov, præsidentens direktorat for sociale projekter, arbejder på at realisere lederens mål om at "styrke det åndelige og moralske grundlag for det russiske samfund".

Dette inkluderer forbedring af "unges patriotiske uddannelse", ifølge Kremls hjemmeside.

Ikke-statsdrevne medier i Rusland har rapporteret om tilfælde af lærere, der hævder at være blevet 'tvunget' til at støtte krigen.

Pædagoger har yderligere rapporteret at blive straffet, idømt bøder og afskediget for at komme med kommentarer mod Kremls officielle fortælling.

Siden og forud for invasionen i februar, har Moskva sløret den sande karakter af sin militære tilstedeværelse i Ukraine og kaldt det en "særlig militær operation" for i stedet at "afnazificere" landet fra dets overherrer.

Inden for et par måneder efter krigens start sagde undervisningsminister Sergei Kravtsov, at ministeriet ville udrulle obligatorisk historielektion for elever helt ned til syv år.

Kurserne vil fokusere på at benægte påstande om russisk brutalitet mod lande som Ukraine og Hviderusland.

Historiekursusbøgerne vil også blive opdateret til at omfatte Kremls fortælling om dens "særlige militæroperation".

En anden ændring, der snart skal implementeres, er, at russiske skoler vil spille nationalsangen i starten af ​​det nye skoleår.

I sidste måned oprettede Putin en moderne ungdomsorganisation, der ligner Vladimir Lenin All-Union Pioneer Organisation, almindeligvis kendt som Young Pioneers, en masseungdomsklub i Sovjetunionen for børn og teenagere mellem ni og 14 år.

Anbefalet til dig