Pas på: Lav ikke denne MitID-brøler

Foto: Jakob Eskildsen/Ritzau Scanpix
Det er efterhånden ved at være et krav for alle danskere at være på MitID. Det benytter svindlere til gengæld også til at snyde dig.

Mest læste i dag

Hvis du ligesom de fleste andre danskere også er kommet med på MitID-bølgen, så skal du være opmærksom på, at der sidder svindlere derude, der gerne vil forsøge at snyde dig for penge.

Her på redaktionen har en af vores journalister modtaget en mail, der ser ud til at komme fra MitID, men som til gengæld stinker langt væk af svindel, når først man kommer i gang med at læse beskeden.

Desværre så er der danskere, der ikke vil kunne gennemskue fupnummeret, og de kan risikere at udlevere vigtig information og i værste fald miste rigtig mange penge på det.

Herunder kan du se det billede, som en journalist her på redaktionen har modtaget.

Foto: Nyheder24.dk

I mailen du kan se herover skriver svindlerne, at de er MitID, og at de har brug for, at du går ind og opdaterer dine dokumenter for at overholde lovgivningen fra september 2022.

Det skulle angiveligt være en lovgivning om hvidvaskning af penge.

Svindlerne skriver, at det kun tager et par minutter, og derefter har de placeret en stor flot blå knap med 'Opdater dem nu'.

Hvis man læser mailen godt igennem, vil man opleve, at der er et hav af grammatiske fejl. Ligesom også en del ting, der ikke stemmer overens.

I bunden er der en 'trussel' om, at hvis man ikke løser problemet indenfor 24 timer, vil man ikke kunne få refusion.

I resten af brevet er der dog ikke nævnt refusion en eneste gang, så hvad er det egentlig for en refusion, der er tale om?

Her på redaktionen mente vi, at det var vigtigt at gøre dig og resten af befolkningen opmærksom på, at der i øjeblikket figurer sådan en svindelmail, da rigtig mange danskere er i færd med at gå fra NemID til MitID.

Vi håber, at vores advarsel hjælper dig.

Anbefalet til dig