Pensionist fik overraskende bøde efter Lidl-indkøb: Havde brugt få lidt penge

Nyheder
Foto: Nyheder24.dk / Shutterstock.com
En pensionist, der handlede i Lidl, blev chokeret over at modtage en bøde. Motivet bag denne bøde er svært at forstå.

Mest læste i dag

Vi hører ofte utrolige historier, der næsten er svære at tro på, og denne fortælling er ingen undtagelse.

En tysk pensionist fra Bremen var på sin sædvanlige indkøbstur i Lidl, da han senere modtog en uventet bøde på 35 euro(Cirka 261 DKK).

Han hævder, at han aldrig begår den mindste forseelse. Hvordan kunne dette så ske? Det viser sig, at bøden kommer fra parkeringsvirksomheden Parkpoint, som har strenge interne regler.

Måtte parkere i 90 minutter, men handlede i 39

Nogle Lidl-butikker tilbyder gratis parkering, mens andre har restriktioner.

I den pågældende Lidl i Bremen er parkeringstiden begrænset til 90 minutter for at forhindre at folk spærre unødvendigt for andre kunder.

Pensionisten overholdt denne tidsgrænse og brugte 39 minutter på sine indkøb, hvilket skulle have været inden for reglerne.

Alligevel modtog han en bøde nogle dage senere fra overvågningsfirmaet Parkpoint.

For meget tid i butikken for få penge

Årsagen til bøden er både latterlig og forvirrende. Ifølge tyske Weser Kurier har parkeringsselskabet Parkpoint fortalt, at pensionisten brugte for meget tid i butikken i forhold til det beløb, han brugte på sine indkøb.

Den pågældende dag brugte han 34 euro, men firmaet mente, at han skulle have brugt mere for at kunne retfærdiggøre den tid, han brugte i butikken.

Nu giver det lidt mere mening

Parkeringsselskabet fastholder stadigvæk, at det lave beløb er årsagen til, at pensionisten skal betale regningen, og ligeledes årsagen til, at de ikke ønsker at trække den tilbage.

Alligevel kom der også en lidt mere logisk grund. Pensionisten havde nemlig været i sit lokale fitnesscenter, og det ligger på en nærliggende parkeringsplads til Lidls ditto.

Her havde manden været inde at træne, og derefter kørte han over til Lidl og parkerede. Selvom det var to separate parkeringer med to separate formål, så blev bilen altså kun registreret en gang, og derfor havde han pludselig holdt der i mere end 90 minutter.

Pludselig giver historien lidt mere mening, men så alligevel ikke. For pensionisten har handlet i god tro og holdt sig til reglerne. Han handlede kun i Lidl i 39 minutter, og dermed parkerede han også kun på Lidls parkeringsplads i 39 minutter, selvom han måtte holde der i op til 90 minutter.

Men så fik han vel annulleret bøden?

Nej. Parkpoint holder fast i bøden, da de simpelthen ikke mener, at beløbet på 34 Euro der blev brugt i butikken, kan retfærdiggøre de 39 minutter, som han brugte derinde.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig