Populært italiensk ferieparadis slår alarm: Har oplevet eksplosiv vækst i antallet

Af: Lucas Andreas

|

10/06/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De er giftige og kan give slemme symptomer.

Lige nu læser andre også

Hvert år farer tusindevis til Italien for at opleve deres smukke byer, gode mad og brede sandstrande.

Gennem mange år har støvlelandet med god grund ligget helt mod toppen af danskernes mest besøgte lande, men i år bør rejsende være særligt opmærksomme, når de tager en dukkert i det italienske middelhav.

Rejsende til Italiens smukke kystområder bør nemlig overveje at pakke et par badesko.

Sommeren byder nemlig på en ny udfordring langs kystern; den giftige ildorm, Hermodice carunculata.

Det skriver Bild.

Problemmet rammer især ferieområderne omkring Sicilien, Apulien og Calabrien, hvor de små, men farlige væsner kan spolere en ellers idyllisk badeferie.

Ildormen, som kan blive op til 30 centimeter lang og ligner et tusindben, er kendt for sine giftige børster.

De børsteformede dyr kan give en smertefuld oplevelse, hvis man kommer i kontakt med dem. "Ildormene har giftstoffer i deres stikkende børster, som kan forårsage ødemer, kløe og følelsesløshed," advarer forskere fra det Nationale Institut for Oceanografi og Eksperimentel Geofysik i Trieste.

De opfordrer både lokalbefolkningen og turister til at være forsigtige, da ormene både kan skjule sig blandt sten i havbunden og i sandet på stranden.

Advarslen kommer på baggrund af en markant stigning i antallet af ildorme i Middelhavsområdet, hvilket tilskrives klimaforandringer og stigende havtemperaturer. Ifølge det tyske medie Bild, er der tale om en 'ekstrem stigning i antallet' af disse orme. Ormene, som har været en del af Middelhavets økosystem i flere hundrede år, har ingen naturlige fjender og kan formere sig ved simpelthen at blive delt i to.

Det er derfor vigtigt, at badegæster tager forholdsregler for at undgå de ubehagelige møder med ildormene. Et par badesko kan være en simpel, men effektiv løsning for at beskytte fødderne mod de giftige børster.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig