Prisfesten topper: Skynd dig at få den solgt!

25/10/2022

Thea Andersen

Foto: Shutterstock
Prisfesten for brugte biler topper.

Mest læste i dag

Har du planer om at sælge din brugte bil? I så fald bør du få fingeren ud og sælge den snarest.

Prisfesten for brugte biler er nemlig forbi. Det skriver Finans.

I det seneste halvandet år har der været stor efterspørgsel på brugte biler i Danmark, hvorfor bilejere har kunnet få ekstraordinært høje priser på deres bil. Men nu er det slut.

Sidste måned så vi nemlig et fald i prisen på brugte biler - og det er første gang, at vi ser det i hele 18 måneder, viser nye tal fra DI Bilbranchen.

Der er dog tale om en lille fald på 0,1 procentpoint, men tallet dækker også over større prisfald på blandt andet dyre biler.

Dette hænger sammen med, at udbuddet af brugte biler til salg vokser.

"Da udbuddet var lavest, var vi helt nede at snuse til 46.000 biler. I dag er der 58.000 biler til salg, og jeg er sikker på, at det tal vil stige. Samtidig kan vi se, at køberne holder igen. Det forstærker den udvikling, der er i gang," siger Jan Lang, der samtidigt advarer forhandlerne:

"Vi kommer til at se forhandlere, der vil tabe rigtig meget på nogle af de brugte biler, der er købt ind. Især hvis forhandlerne ikke har set skriften på væggen i tide," siger han.

I 2021 blev der handlet 446.000 brugte biler, og i år forventes dette tal at falde til 400.000, hvilket svarer til et fald på knap 10 procent.

Anbefalet til dig