Putin forlader Rusland

27/6/22 05:59

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Putin forlader sikkerheden i Rusland for første gang siden krigen i Ukraine.

Putin er blevet i Rusland, siden han lancerede en invasion i Ukraine tilbage i februar - hvilket resulterede i tusindvis af menneskers død og fordrivelse af flere millioner.

Præsidenten skal vove sig ud af Rusland for første gang, siden han beordrede russiske tropper ind i Ukraine og formåede at undgå et mordforsøg på hans liv.

Lige siden Putin lancerede en invasion af Ukraine tilbage i februar i år, har han ikke vovet sig ud af sikkerheden i Rusland.

Men i dag hævder rapporter, at den russiske præsident vil rejse til to små tidligere sovjetstater i Centralasien om kort tid. Det oplyser blandt andre Daily Star.

Tusindvis af mennesker er døde som følge af krigen, med millioner af familier fordrevet, og Putins handlinger har haft alvorlige økonomiske konsekvenser for den vestlige verden – herunder de stigende brændstofpriser.

Pavel Zarubin, Kreml-korrespondent for den statslige tv-station Rossiya 1, sagde, at Putin ville besøge Tadsjikistan og Turkmenistan og derefter møde den indonesiske præsident Joko Widodo til samtaler i Moskva.

I Dushanbe vil Putin møde den tadsjikiske præsident Imomali Rakhmon, en nær russisk allieret og den længst siddende hersker i en tidligere sovjetstat.

I Ashgabat vil han deltage i et topmøde af kaspiske nationer som rapporteret af Reuters. Turene er planlagt til den 30. juni og den 1. juli, hvor Putin vil møde den hviderussiske præsident Alexander Lukasjenko, meddelte RIA-nyhedsbureauet.

Rejserne vil også markere den første rejse uden for Rusland, siden Putin overlevede et rapporteret attentatforsøg for to måneder siden, hævder Ukraines efterretningstjeneste.