Putin virker nervøs og ustabil: Eksperter mener at han har ‘kemohjerne’

18/05/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Rygterne om den russiske præsidents helbred fortsætter med at svirre.

Mest læste i dag

I et optaget møde med Emomali Rahmon, Tajikistans præsident, fremstår den 69-årige russiske leder yderst nedslidt og må kæmpe for at sidde stille på stolen.

Samtalen mellem de to allierede fandt sted i Moskva og blev filmet og udsendt på russisk tv.

I klippet kan man se Putin konstant banke på sin fod, mens han holder fast i stolearmen med højre hånd.

Han holder venstre hånd i skødet, mens han bevæger fødderne uroligt under samtalen.

Der har været voldsomme spekulationer om Putins helbred siden starten af ​​krigen i Ukraine.

Det er blevet spekuleret i, om præsidenten gennemgår behandling for skjoldbruskkirtel- og mavekræft, Parkinsons sygdom eller måske lider af et alvorligt mentalt helbredsproblem.

Kreml insisterer på, at Putin er rask, men optagelser og fotos, der viser, at han ser hævet ud og ser ud til at holde fast i et bord under møder, har kun bidraget til spekulationerne. Det skriver Metro.

Nu har en onkolog hævdet, at Putin muligvis lider af 'kemohjerne', en kræftrelateret kognitiv svækkelse forårsaget af behandling.

"For nogle kan det vær at banke ind i ting, være lidt mere klodset og glemme navne, steder og ansigter," sagde onkologen.

Den unavngivne læge udtalte, at Putins hævede udseende kan være resultatet af steroidbehandlinger eller andre lægemidler, der bruges til at behandle kræft.

Den russiske præsident har angiveligt allerede forsinket operationen, som var planlagt til anden halvdel af april.

Men hans læger har insisteret på, at det skal ske 'i den nærmeste fremtid', da 'sygdomsforløbet skrider frem', ifølge Telegram-kanalen General SVR, som hævder at have en pålidelig kilde i Moskva.

Anbefalet til dig