Putins hær er hårdt presset: Kæmper for at opretholde magten

20/07/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Det ser ikke lyst ud for Putin og hans hær.

Mest læste i dag

Det engelske forsvarsministerie har sagt, at den russiske hær "kæmper for at opretholde" deres kampkraft, efterhånden som krigen skrider frem.

"Rusland fortsætter med at begå, hvad der nominelt er seks separate hære til sin Donbas-offensiv. Med fuld styrke, før invasionen, blev disse formationer etableret for omkring 150.000 mandskab. I de seneste uger har Rusland ofte opereret med grupperinger i virksomhedsstørrelse på omkring 100 medarbejdere, når de har foretaget offensive operationer i en sektor ad gangen," lyder det fra det engelske forsvarsministerie.

I mellemtiden rejser Putin uden for Sovjetunionen for at styrke sine udenlandske alliancer, mens EU sætter sanktioner mod Rusland.

Den russiske diktator mødes med den øverste leder, Ayatollah Ali Khamenei, og sikrer, at de få alliancer, Rusland har forladt, forbliver i takt.

Optagelser af den russiske leders ankomst viste ham næsten vælte ned ad trappen på sit jetfly, da han landede i Teheran for at mødes med en anden global terrormester Ayatollah Ali Khamenei. Det skriver The Sun.

Med sin højre arm hængende helt slap langs siden var Putin ustabil på fødderne, da han gik ned ad en lang rød løber rullet ud for ham i hovedstadens Mehrabad-lufthavn.

Den russiske diktator er højrehåndet - men der er spekulationer, da han bærer sit ur på højre hånd.

Han vinkede kort til de samlede folkemængder, inden han blev ført ind i sin præsidentkonvoj til byen.

Putin - der rygtes at have Parkinsons eller dødelig kræft - og den hårde islamistiske tyran Khamenei skal diskutere krigsplaner og våbenudveksling i deres koordinerede kampagne mod Vesten.

Anbefalet til dig