Putins propaganda-tv-kanal viser skræmmende segment i 'forventning om atomkonflikt'

03/10/22 05:11

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nu har Putins propaganda-tv-kanal vist et yderst skræmmende segment.

Den ildevarslende sekvens, som blev udsendt af det pro-Kremlin-udsendte NTV, viste atomeksplosioner og "Armageddon" eftervirkningerne af eksplosionerne.

NTV er ejet af mediefløjen af ​​energigiganten Gazprom, som i sidste måned udgav en video af Europa, der "fryser ihjel" uden russisk gas i et forsøg på at håne Vesten.

Det seneste skræmmende segment havde titlen "I forventning om atomkonflikt - hvordan masseødelæggelsesvåben er blevet en del af det geopolitiske spil".

Sekvensen kommer, da Putins ydmygede tropper flygtede fra en større slagmark i Ukraine og trak sig ud af den østlige by Lyman i en enorm forlegenhed for Moskva.

Efter nederlaget sagde Ramzan Kadyrov, leder af Ruslands tjetjenske region, at Moskva nu skulle overveje at bruge et lavtydende atomvåben i Ukraine. Det skriver The Sun.

I en rystende besked skrev han: "Efter min personlige mening bør der træffes mere drastiske foranstaltninger, lige op til erklæringen om krigsret i grænseområderne og brugen af ​​lavtydende atomvåben."

Rusland har verdens største atomarsenal - inklusive lavtydende taktiske atomvåben designet til at blive indsat mod modstridende hære.

NTV's seneste klip beskyldte Vesten for at gå rundt om en atomkrig - på trods af at Putin og hans propagandister har været dem, der truede Vesten med atomvåben.

Videoens budskab så ud til at være, at enhver, der støtter Ukraine, skulle vende tilbage til Putin og hans anmodninger for at sikre, at truslen om et totalt atomangreb ville mindskes.

"Vi er i en situation, hvor overlegenhed med hensyn til ressourcer og konventionelle våben er på Vestens side. Ruslands magt er baseret på dets atomarsenal," forklarede Vasily Kashin, en militær og politisk analytiker ved Higher School of Economics i Moskva.

I mellemtiden var Putin søndag ved at styrke sit konventionelle våbenarsenal med en sending udstyr flyttet fra Sibirien - tusindvis af kilometer væk fra den ukrainske slagmark.

Optagelser viste ammunition på vej mod vest fra Krasnoyarsk, omkring 4.830 miles fra frontlinjen.