Skyderiet i Field's: Den 22-åriges ord

04/7/22 05:53

Ida Hansson

Foto: Presse-fotos.dk
Et vidne fortæller, at den 22-årige grinte hånefuldt.

Mahdi Al-Wazni var i restaurantafdelingen på øverste etage med sin familie, da tumulten brød ud. Pludselig hørte de folk skrige og løbe for at finde en udgang.

"Jeg sagde til min storebror, at han skulle tage sine børn, men jeg kunne ikke finde min to-årige datter, og så var jeg pludselig den eneste tilbage på øverste etage," siger han til TV2.

Da han begyndte at lede efter hende, så han pludselig gerningsmanden. Det skriver Aftonbladet.

"Han virkede meget voldelig og vred", fortæller Mahdi. Han opfattede, at manden affyrede fem-seks skud, men kunne ikke se, om nogen blev ramt.

Mahdi fortæller til Jyllands-Posten, hvordan han fik øjenkontakt med gerningsmanden, som begyndte at tale med ham.

"Han grinede og sagde, at det ikke var rigtige skud. Måske forsøgte han at narre mig til at komme lidt tættere på," siger han.

Skytten blev senere anholdt lige uden for indkøbscentret. Ifølge politiet er der tale om en 22-årig dansk mand. Han siges at være "perifert kendt" af politiet.

Lige nu tyder intet på, at der er flere gerningsmænd, men det kan politiet endnu ikke udelukke.

Hvilket motiv manden havde, vides endnu ikke, men politiet udelukker ikke, at der kan være tale om en terrorforbrydelse, eller at der kan være tale om et racistisk motiv.

Politiet efterforsker Youtube-videoer

Fire Youtube-klip, som nu er taget ned, har fanget politiets interesse. I filmene poserer en ung mand med en riffel og en pistol. Videoerne blev offentliggjort den 1. juli 2022.

Klippene bliver nu brugt i efterforskningen, bekræfter politiet over for Jyllands-Posten.

"Vi kender til filmene, og de er en del af vores efterforskning," siger vicepolitiinspektør Lars Karlsen til avisen.

Tre personer er døde efter skyderiet. Der er tale om en ung mand, en ung kvinde og en mand i 40'erne. Flere er også kommet til skade, hvoraf tre er i kritisk tilstand.

Beredskabsniveauet i København er hævet til kriseberedskab.