Skyhøje dagligvarepriser vækker stor frustration hos danskerne: Nu bryder Coop tavsheden

Foto: Shutterstock
Nu bliver der sat ord på de tårnhøje priser.

Mest læste i dag

Det er ikke længe siden, at Coop trak overskrifter, og nu gør de det igen.

Sidste gang omhandlede det en opfordring til kunderne, der lød på, at de skulle tage den forreste vare på hylden, når de handler i Coop - for at imødekomme madspild.

Denne gang skyldes overskrifterne dog noget helt andet.

Det er ikke gået nogens næse forbi, at inflationen har sat sine spor i de lokale dagligvarebutikker, hvor priserne nu er tårnhøje.

I skrivende stund er energipriserne, der har været årsagen til de enormt høje dagligvarepriser, på det laveste niveau siden 2021.

Derfor skulle man tro, at dagligvarepriserne ville følge med ned igen, men sådan ser det ikke ud.

I kølvandet på at flere leverandører til dagligvarebutikker har nogle både lange og dyre energikontrakter, kan de altså ikke sænke prisen uden selv at bløde voldsomt.

Sådan lyder det fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse.

Denne melding betyder også, at lavere dagligvarepriser altså ikke venter lige rundt om hjørnet, hvorfor danskerne må væbne sig med tålmodighed.

Men Coop har nu reageret, og de forsøger at lægge pres på leverandørerne med formålet om at få lavere priser i butikkerne inden længe:

“Det gør vi fortsat. Og nu skærper vi vores krav til, at priserne skal ned og er klar til at gå meget langt over for dem, der ikke er lydhøre og rimelige”, lyder det fra kommerciel direktør i Coop, Jeff Salter.

Det skriver Ekstra Bladet.

Han tilføjer, at når energi- og transportpriser bliver lavere, så skal det også afspejle sig på hylderne i dagligvarebutikkerne. 

Det er ikke længe siden, at Coop trak overskrifter, og nu gør de det igen.

Anbefalet til dig