Spis 2 bananer hver dag i en måned: Dette vil ske med din krop

Nyheder
Foto: YouTube
Der er et utal af fordele ved at spise bananer dagligt.

Mest læste i dag

En banan er en populær frugt blandt danskerne.

Og nu viser ny forskning, at den udover sin gode smag har sundhedsmæssige fordele, som kan opnås ved at spise to bananer hver dag i en måned.

Sådan skriver Delbart.co via Elle.

Udover at være velsmagende er bananer rig på vitaminer, mineraler, fibre og naturlige sukkerarter, hvilket giver kroppen et solidt sundhedsboost. 

Anja Forsner, der er livsstilsrådgiver og sundhedsredaktør, forklarer, at der er hele otte sundhedsmæssige fordele ved at inkludere bananer i hverdagen.

Først og fremmest kan bananer hjælpe med at lindre kvalme. Anja forklarer, at frugten beroliger maven, hvilket gør den til den perfekte kur mod kvalme. 

Bananer er også en fremragende kilde til energi. Der er en grund til, at mange mennesker vælger at spise en banan efter en intens træning. De naturlige sukkerarter i bananen giver øjeblikkelig og langvarig energi.

Forbedring af synet er en anden fordel ved at spise bananer. Bananer indeholder nogle vitaminer, der er ganske afgørende i missionen om at opretholde et godt syn.

Kvinder kan også drage fordel af bananer under menstruation. Nogle af bananens vitaminer hjælper med at regulere blodsukkeret og påvirker humøret positivt. Ifølge Anja er det en god idé at vælge en banan i stedet for smertestillende medicin.

Derudover er bananer også gavnlige for hjertet. Anja påpeger, at de hjælper med at regulere hjerterytmen på grund af det hurtige optag af kalium i blodet, som bananer forårsager. 

Det høje kaliumniveau og lave saltindhold i bananer reducerer risikoen for slagtilfælde og forhøjet blodtryk.

En bedre fordøjelse er en anden fordel ved at inkludere bananer i kosten. Fibrene i bananer hjælper med fordøjelsen og fremmer tarmfunktionen.

Ifølge Anja er der altså ikke nogen grund til at udelade bananen fra den daglige kost, da de har et utal af sundhedsmæssige fordele.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig