Stephania Potalivo efter programserie: “Jeg vil bare sige verdens største tak”

Af: Mie M.B

|

07/03/2024

Foto: Mogens Flindt/Ritzau Scanpix
Foto: Mogens Flindt/Ritzau Scanpix
Seere har kunne følge med i Stephania Potalivos personlige kamp i programserien 'Hvordan bliver jeg gravid?'

Mest læste i dag

Skuespiller og tv-vært Stephania Potalivo og hendes mand, Nils Petter Bro, har offentliggjort deres personlige kamp mod ufrivillig barnløshed i programserien ‘Hvordan bliver jeg gravid?’ på DR. Op mod 20% af den danske befolkning oplever nemlig perioder med infertilitet, hvilket kan skyldes en række forskellige medicinske årsager, såsom nedsat sædkvalitet, manglende ægløsning, polycystisk ovariesyndrom (PCOS), dårlig passage gennem beskadigede æggeledere, eller endometriose. En problemstilling som parret modigt har adresseret i deres programserie og som nu har vist det sidste afsnit. Det skriver Ekstra Bladet.

Gennem serien har Potalivo åbent delt hendes og Bro's fertilitetsrejse i et forsøg på at belyse og måske endda afmystificere emnet for andre i lignende situationer. Deres historie nåede et følelsesladet højdepunkt i seriens sidste afsnit, hvor seerne var vidner til Potalivos reaktion på endnu en negativ graviditetstest.

"Jeg vil bare sige verdens største tak til alle, der har været med til at lave den her programserie, og til alle jer, der har sendt mig de sødeste beskeder. Det betyder mere, end I aner," udtaler Potalivo på Instagram.

Det var Potalivos håb, at serien kunne lære andre noget om de videnskabelige løsninger på ufrivillig barnløshed, samtidig med at den gav et indblik i hendes og Bro's aktuelle fertilitetsforløb. Parret, som blev gift i sommeren 2018 og besluttede at stifte familie, da Potalivo var omkring 32, befinder sig stadig i fertilitetsbehandling fem år senere.

Potalivos mod til at dele sin historie og åbenhed omkring de følelsesmæssige udfordringer, der følger med infertilitetsbehandlinger, har kastet lys over et ellers tabuiseret emne, som mange finder vanskeligt at tale om. Hendes beslutning om at fortsætte forsøgene på at blive gravid, selv efter flere mislykkede forsøg, vidner om en utrolig styrke og vilje til at overkomme de barrierer, ufrivillig barnløshed stiller.

Anbefalet til dig