Thomas Thomsen er dømt i Mia-sagen: Mentalundersøgelsen afslører detaljer om hans adfærd

Foto: Privat
Foto: Privat
Psykologerne benyttede sig af en særlig strategi.

Mest læste i dag

I juni 2023 faldt der dom i den meget omtalte Mia-sag.

Her blev den 37-årige elektriker fra Nordjylland, Thomas Thomsen, dømt til forvaring ved byretten, da han blev kendt skyldig i forsøg på voldtægt, drab og usømmelig omgang med lig.

Inden Thomas Thomsen begik disse grufulde forbrydelser havde han gjort adskillige tiltag for at skjule sin færden omkring tiden for Mias forsvinden den 6. februar 2022 - men alligevel var det ikke nok.

Sådan skriver Ekstra Bladet.

I Ekstra Bladets nye podcast 'Hun mødte en morder' undersøges begivenhederne omkring Mias drab nærmere.

I podcasten finder man blandt andet ud af, at Thomas Thomsen, før han forlod sit hjem i Flauenskjold for at køre til Aalborg, hvor han samlede Mia op, slukkede for sin mobiltelefon og GPS'en i bilen.

På trods af, at han forsøgte at dække over sine spor, var en teknisk fejl hos Connected Cars skyld i, at hans nøjagtige placering blev 'logget' hvert 15. sekund.

Selvom man, på grund af fejlen, kunne slå fast, at han ikke talte sandt i retten, hævder den 37-årige elektriker fra Nordjylland fortsat sin uskyld.

Den 13. maj tages der hul på ankesagen.

Mentalerklæring

I retssalen og gennem medierne har Thomas Thomsens personlighedstræk været genstand for intensiv analyse.

Og en mentalerklæring fra sommeren 2023 malede et billede af en dyssocial og farlig person:

"Han har en påfaldende mangel på empati over for andre mennesker. Heller ikke over for offeret, offerets pårørende eller egne pårørende. Han har ingen følelse af skyld. Under undersøgelserne af ham forholder han sig ikke på noget tidspunkt til andres følelser og situationer", fastslog specialanklager Mette Bendix under retssagen, og fortsatte:

"Han har en umoden selvopfattelse og fremstår narcissistisk og selvovervurderende over for andre. Han er som et barn, der skal være i centrum og vil have opmærksomhed."

Psykologernes særlige 'taktik'

Da gerningsmanden skulle mentalundersøges, benyttede psykologerne en interessant taktik, hvor en kvindelig og en mandlig psykolog afløste hinanden under samtalerne med Thomas Thomsen.

Her observerede de markante forskelle i hans adfærd.

Sådan skriver Ekstra Bladet.

Da han talte med den mandlige psykolog virkede han tilbagetrukket og uinteresseret, mens han overfor den kvindelige roste sig selv.

Det blev yderligere beskrevet, at han ikke vurderer sig selv med realistiske briller på.

Anbefalet til dig