Tour de France nærmer sig: Jonas Vingegaard modtager uventet advarsel

07/06/2023

Jesper Bengtson

Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix
Der er lagt op til noget af en brag, når det går løs i Bilbao, hvor Touren starter.

Mest læste i dag

Der er for alvor lagt i kakkelovnen til et spændende løb, når de evige rivaler inden længe slår hovederne sammen i verdens største cykelløb. 

I skrivende stund er der under en måned til, at verdens største cykelløb endnu engang løber af stablen. 

Og en af rytterne, som hele verdens cykelentusiaster holder skarpt øje med, er den forsvarende Tour-vinder Jonas Vingegaard, der endnu engang skal bevise, at han kan træde i pedalerne bedre end nogen anden. 

Der hersker vist heller ingen tvivl om, at den danske cykelstjerne ser frem til at skulle duellere med de øvrige verdensklasseryttere, men han er bestemt ikke den eneste der er kommet for at vinde. 

Det sætter den danske rytter Mikkel Bjerg to streger under sammen med sin holdkammerat Rafal Majka. 

For selvom der var kamp til stregen for den ydmyge Glyngøre-dreng, så kunne han til sidst trække sig sejrrigt ud af Tour de France. 

Den evige rival, Tadej Pogacar, er i fuld gang med genoptræningen efter sit styrt i april, men det lader bestemt ikke til, at det er noget, der har slået sloveneren ud af kurs. 

Det løfter de to ryttere sløret for ved Critérium du Dauphiné. Her lægger de ikke skjul på, at han i øjeblikket befinder sig på højdetræningslejr i spanske Sierra Nevada, hvor han smadrer alle holdkammeraterne: 

“Han smadrer os, når vi træner med ham, så vi skiftes til at tage en dag, hvor vi sidder med ham, og så må man tage et par hviledage efter”, fortæller Mikkel Bjerg med et smil til TV 2 Sport

Der er altså god grund til at klappe lidt ekstra i hænderne for de garvede cykelentusiaster inden der tages hul på Tour de France. 

Men set med Jonas Vingegaard-briller, så er det noget af en advarsel som Pogacars holdkammerater slynger ud.

For selvom det er svært at spå noget som helst, så kan man ikke komme udenom, at det bliver yderst intenst, når den danske cykelstjerne skal forsvare den gule trøje i verdens største cykelløb. 

I skrivende stund har Jonas Vingegaard også godt gang i Tour-forberedelserne, hvor han er at finde i det legendariske optaktsløb til Touren - nemlig Critérium du Dauphiné.

Anbefalet til dig