Tragisk dødsulykke: Lone Hertz’ søn Tomas er gået bort

12/02/2024

Mie M.B

Foto: Linda Johansen/Ritzau Scanpix
Tomas Strøbye blev 58 år

Mest læste i dag

Tomas Strøbye, søn af de kendte danske skuespillere Lone Hertz, 84, og Axel Strøbye, er død i en alder af 58 år efter en tragisk faldulykke i sit hjem. Familien bekræftede hans bortgang på Rigshospitalet lørdag til HER&NU.

Tomas' liv var præget af en kamp for at overvinde de begrænsninger, en hjerneskade forårsaget af en vaccine i barndommen medførte. Hans mor, Lone Hertz, har gennem årene været en utrættelig fortaler for rettigheder for handicappede, en kamp hun førte med åbenhed om sønnens tilstand og udfordringer. Denne åbenhed kom blandt andet til udtryk i DR-dokumentaren "Tomas - et barn du ikke kan nå" fra 1980 og bogen "Sisyfosbreve" fra 1992, der indeholder en række dialoger mellem mor og søn, faciliteret gennem staveplader.

Tomas Strøbyes liv tog en positiv vending i 2005, da han som 37-årig fik mulighed for at flytte fra en døgninstitution for udviklingshæmmede til Egmont Højskolen ved Odder. Her blomstrede han op gennem deltagelse i skolens aktiviteter, lyttede til foredrag og begyndte at rejse verden rundt med sine hjælpere.

Vi sender fra redaktionen vores varmeste tanker til alle pårørende.

Anbefalet til dig