Stor ændring for disse danskere: Årsopgørelsen bliver udskudt

Af: Lucas Andreas

|

29/04/2024

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det tager længere tid end ventet.

Mest læste i dag

For mange hører årsopgørelsen for 2023 fortiden til, men det gælder ikke alle danskere. For borgere, der har udlejet ejendomme og transportmidler via digitale platforme er opgørelsen nemlig ikke endelig endnu.

Og der går længere tid end først ventet til, at den bliver færdig.

Mandag annoncerede Skattestyrelsen, at en bestemt gruppe borgere nu vil få ekstra tid til at rette deres årsopgørelser for 2023.

Borgere, der har udlejet ejendomme og transportmidler via digitale platforme, får fristen forlænget til 1. juli 2024, to måneder længere end den oprindelige frist den 1. maj 2024.

Det skriver Euroinvestor.

Forsinkelsen skyldes udfordringer med at modtage og udveksle oplysninger fra visse platformsoperatører og europæiske skattemyndigheder.

"Vi oplever, at indberetninger fra enkelte platformsoperatører samt flere EU-lande ikke er nået frem til os til tiden. Det kan vi ikke gøre noget ved, men det sætter borgerne i en ugunstig situation, og derfor skubber vi fristen to måneder, så vi kan få flere indberetninger ind," forklarer Michael Medom Hansen, underdirektør i Skattestyrelsen.

Beslutningen følger efter implementeringen af et nyt EU-direktiv, der blev effektivt sidste år. Direktivet forpligter digitale platformsoperatører til at indberette oplysninger om deres brugere til de relevante skattemyndigheder. Det skal sikre, at skattemyndighederne har fuldt overblik over de indtægter, der genereres gennem platformene.

Underdirektøren tilføjer, at Skattestyrelsen beklager de gener, det måtte forvolde:

"Derfor gør vi også vores allerbedste for at få oplysningerne ind, og vi er i dialog med forskellige platformsoperatører og myndigheder i flere lande. Hvis oplysningerne ikke er på plads til sommer, vil vi vejlede til den tid."

Udskydelsen giver berørte borgere mere tid til at sikre, at de har de nødvendige dokumentationer klar og kan indberette korrekte oplysninger. Samtidig mindskes presset på dem, som måske allerede står i en udfordrende situation på grund af forsinkelser uden for deres kontrol.

Anbefalet til dig