Ukraine modtager millionstøtte: Så mange millioner bidrager Danmark med

02/10/22 11:42

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Pengene skal bruges til at Slovakiet kan producere våben til Ukraine.

Ifølge Forsvarsministeriet har Danmark, sammen med Slovakiet, Norge og Tyskland underskrevet en hensigtserklæring om at yde finansielle bidrag til den slovakiske våbenproduktion.

Pengene vil blive brugt til artillerisystemer af typen Zuzana-2, der doneres til Ukraine.

Danmark bidrager med cirka 230 millioner kroner.

Fællesdonationen blev fremvist på Kommandantgården på Kastellet i København, hvor forsvarsminister Morten Bødskov (S) var til sted sammen med sin slovakiske kollega, Jaroslav Nad.

"Med den her donation er Danmark igen med til at bidrage med vigtigt udstyr til Ukraine. Krigen i Ukraine vil desværre være langstrakt. Det er derfor altafgørende, at vi også på sigt støtter ukrainernes kamp for frihed," siger Bødskov i pressemeddelelsen.

Danmark, sammen med Ukraine og Storbritannien, var i august vært for en donorkonference i København. Her deltog 27 lande i at hjælpe Ukraine, herunder med våben og træning af soldater.

Ifølge Forsvarsministeriet har regeringen fået Folketingets opbakning til endnu en donationspakke. Pakken lyder på 1,1 milliarder kroner til Ukraine.

"Mange lande har allerede givet store beløb, og Danmarks samlede våben- og militærdonationer er nu på knap 3,8 milliarder kroner," siger Bødskov, der tilføjer:

"Men der er brug for flere langsigtede og kontinuerlige donationer. Derfor er det vigtigt, at vi i dag kan præsentere vores fælles aftale om at finansiere donationen af et stort antal Zuzana-2 artilleripjecer."