Vejrudsigten er på plads: DMI råder dog danskerne om dette

Foto: Shutterstock
DMI har en vigtig besked til borgerne tirsdag.

Mest læste i dag

Vejrguderne synes at tease os med løfter om forår, mens vinteren holder et fast, dog måske svindende, greb om Danmark.

Ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) kan vi forvente os temperaturer på over 10 grader i den kommende weekend, hvilket lyder som en drøm for de mange danskere, der har pakket sig ind i lag på lag igennem de kolde måneder.

Men før vi kan slippe jublen løs og planlægge weekendens udendørsaktiviteter, er der en mindre forhindring, vi skal overkomme: Tirsdag morgen.

Tirsdagens morgentrafik kunne godt vise sig at blive mere spændende end sædvanligt, takket være naturens egen version af "stealth mode" - rimtåge og tåge, der sniger sig ind over landet.

"Rimtåge eller tåge ligger flere steder og kan genere morgentrafikken, så husk at køre i god tid hjemmefra her til morgen," advarer DMI i et opslag på det sociale medie X, mindende os om, at det at komme for sent på arbejde måske er det mindste af vores problemer, hvis vi ikke tager morgenen alvorligt.

Ikke nok med at sigtbarheden bliver reduceret til næsten ingenting, så tilføjer DMI salt til såret - eller rettere, glatføre til vejen:

"Derudover er der også risiko for glatte veje," lyder advarslen, der nok skal få de fleste til at overveje et ekstra lag salt på morgenmaden - eller i det mindste på indkørslen.

Fra Vejdirektoratets trafikkort kan man udlede, at især i området omkring Ringkøbing og Skjern, samt fra Grindsted ned mod Ribe, og ikke at forglemme det vestlige Lolland, Vordingborg, det nordsjællandske og det nordøstlige Jylland, bør man forberede sig på "glat på udsatte steder".

Så selvom foråret måske kigger frem, så er vinteren ikke helt færdig med os endnu.

DMI forsikrer dog om, at det er primært tidligt på dagen, vi skal være opmærksomme på disse udfordringer, før vejret skifter til det tørre og mest skyet. Men lad os ikke helt sænke guarden, for når aftenen nærmer sig, og vi bevæger os ind i natten til onsdag, "kan der igen være risiko for pletvis rimglatte veje".

Så mens vi drømmer om weekendens løfter om mildere vejr, lad os ikke glemme de praktiske foranstaltninger: stå tidligere op, tjek trafik- og vejrforhold, og vær forberedt på en morgen, der måske kræver lidt mere af os end sædvanligt. Og husk, på den anden side af tågen, venter foråret måske alligevel.

Anbefalet til dig