Vent til næste uge med at tanke: Så meget falder priserne på benzin og diesel

05/10/2023

Jesper Bengtson

Foto: Shutterstock
Det ser ud til, at priserne er på vej ned.

Mest læste i dag

For en uges tid siden lå olieprisen lige under 100 dollars (cirka 709 DKK, red.) per tønde.

Det er et niveau, prisen ellers ikke havde været på i mere end et år, men heldigvis er prisen blevet reguleret siden da.

I dag er olieprisen nemlig på omtrent 86 dollars (cirka 609 DKK, red.), og denne melding er som sød musik i ørerne for de danskere, der kører på benzin eller diesel.

Det skriver Avisen.

Danskerne kan nemlig se frem til billigere benzin og diesel, ligesom de kan juble over, at råvarepriserne på flere forbrugsgoder også vil forholde sig stabile.

Grunden til at oliepriserne, der har været på vej til månen, nu er faldet en smule igen er ifølge Kim Blindbæk, der er seniorøkonom fra Sydbank, at renten og dollaren fortsat er på vej nordpå:

“Højere renter trækker aktivitet ud af den globale økonomi, og en stærkere dollar gør olieprisen dyrere, fordi olien afregnes i dollar.”

Og Kim Blindbæk er ikke alene om den tanke. Investeringsøkonom hos Nordnet, Per Hansen, har samme syn på sagen. Han peger også på, at efterspørgslen på benzin er faldet i USA den seneste måneds tid:

“Stigende priser har haft en forbrugseffekt, hvilket er helt naturligt i det køreglade USA. Investorerne frygter, at en amerikansk recession kan være rykket lidt tættere på”, udtaler han.

Per Hansen forudser, at hvis priserne holder sig, hvor de er torsdag morgen, vil 10 procent fald i råolieprisen kunne mærkes fra og med tirsdag-onsdag i næste uge.

Økonomerne er enige om, at danskerne kan se frem til faldende priser på brændstof i den kommende tid.

Det er primært Saudi-Arabien og Rusland, der står til ansvar for, at oliepriserne er strøget i vejret i den seneste tid. De har nemlig skåret i produktionen for netop at opnå dette. Det kan du læse mere om i artiklen herunder.

Anbefalet til dig