Verdens første flydende by med 5000 boliger, butikker og restauranter tøjret til lagunen bliver snart en realitet

Af: Naja Radik

|

09/07/2022

Foto: Facebook / Maldives Floating City
Foto: Facebook / Maldives Floating City
Den nye flydende by på Maldiverne, bliver en kæmpe turistattraktion for det allerede populære rejsemål. Den flydende by skal også bygges, med henblik på det lokale undersøiske område.

Mest læste i dag

Et af verdens mindste, men alligevel populære lande, har fundet en ny måde, at øge turismen på, og samtidig redde lokale koralrevsområder. 

Ledere på Maldiverne, har udarbejdet planer om, at skabe verdens største flydende by.

På grund af stigende havniveauer og det faktum, at det også er planetens lavest liggende land, har embedsmænd været nødt til, at finde på en måde, til potentielt, at kunne redde Maldivernes fremtid på lang sigt.

Planerne har nu fået grønt lys, og arbejdet kan snart gå i gang, med at lave den flydende ø, der kan rumme 5000 boliger.

Det vil være en ti minutters bådtur ud for kysten af landets hovedstad Male, og vil blive sikret til bunden, med en enorm forbundet tøjring inde i en 500 hektar stor lagune.

Foto: Facebook / Maldives Floating City

Den flydende by vil blive fyldt med hoteller, huse, butikker og restauranter, men ingen biler. 

Maldivernes flydende by, som den så elegant vil blive kaldt, vil have veje, men de vil være lavet af hvide sandstrande, så kun fod, golfvogne, scootere og cykler vil være transportformerne.

Byen vil også have enorme kanaler, der giver mulighed for både og skibe, til at levere varer til byen. 

Det er håbet, at byen vil bidrage til, at bevare de lokale koraløer, hvoraf der i øjeblikket er næsten 1200 af dem i området.

Planerne blev udarbejdet i samarbejde med den hollandske Docklands-gruppe, og det er håbet, at arbejdet vil starte i januar 2023 og vil tage omkring fem år at afslutte. Det skriver Daily Star.

En talsmand sagde: 

“Maldivernes flydende by, er den første udvikling af en ny æra, hvor Maldiverne vender tilbage til vandet med modstandsdygtige miljøvenlige flydende projekter.”

“Byen har en naturbaseret struktur af veje og vandkanaler, der ligner den smukke og effektive måde, hvorpå ægte hjernekoraller er organiseret.” 

“Ideen med, at have hjernekoraller som det førende koncept er, at målet om at leve med naturen og lære at forbedre og respektere naturlige koraller er kernen i udviklingen, hvilket fører til ny viden, der understreger det ansvar, Maldiverne tager som centrum for koral beskyttelse i verden.”

De vil også fastgøre kunstige koralbanker til undersiden af byen, for at stimulere koraller til at vokse naturligt.

De nedsænkede og beskyttede koralrev i lagunen, vil give en naturlig bølgebryder (reduktion), der i kombination med det indbyrdes forbundne gitter af flydende strukturer giver komfort og sikkerhed for beboerne.

Anbefalet til dig