Populær tv-kok deler opskrift på bolognese: Udelader én ting, som danskerne altid bruger

Opskrifter
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Én ting holder han sig fra.

Lige nu læser andre også

I sidste uge blev der rykket lidt rundt i køleafdelingerne i Føtex, Netto og Bilka.

Årsagen var, at et nyt produkt, som fik flere til at hæve øjenbrynene ved første øjekast, blev introduceret.

Nicolai Lykke, der er kategorichef for kød i Salling Group, udtalte forleden til B.T., at han glædede sig til at se kundernes reaktion på det nye produkt:

"Vi glæder os altid til at præsentere vores kunder for nye produkter, men når der er tale om en vare, som vi er først med på markedet, er vi ekstra spændte," siger han. 

Produktet, som Salling Group har lanceret, er en blanding af hakket okse- og kyllingekød - og det har fået flere danskere op i det røde felt.

I stedet for at hidse sig op over det nye produkt, kan du med fordel tage den populære tv-kok Thomas Castbergs råd, som lyder, at danskerne bør øve sig mere i at lave mad uden kød.

I den forbindelse løfter Thomas Castberg sløret for en opskrift på kødfri bolognese, som næsten ikke kan andet end at imponere ved aftensmadsbordet.

Sådan skriver B.T.

Opskrift og fremgangsmåde

Først og fremmest skal du bruge gulerødder, knoldselleri og løg i lige store mængder. De tre grøntsager blendes grundigt, så konsistensen kommer til at minde om hakket kød.

Derefter steges massen i fedtstof, hvorefter tomatpuré koges med, så væsken reduceres en smule.

Næste skridt er at hælde en god portion rødvin over og lade det koge ind til omtrent det halve.

Herefter tilsættes hakkede tomater og rigeligt med olivenolie, hvorefter saucen får lov at simre i tre timer - akkurat som en klassisk bolognese.

Selv om Thomas Castberg er begejstret for bolognesen, forklarer han, at man ikke skal forvente, at den smager som om, den indeholder kød:

"Så skal du lade den sætte sig og smage på den og lade være med at forvente, at den smager, som hvis du havde kommet to kilo oksekød i den," siger tv-kokken og tilføjer:

"Smag i stedet det, du smager. Jeg kan love dig en ting, det smager godt. Vi har fået en snak ind i vores madkultur, som hedder erstatning. Men prøv nu at lad være med at erstatte ting og i stedet bare lav noget, der smager godt."

Anbefalet til dig