Wozniacki får wildcard: Skal spille på Wimbledon, men én ting bekymrer eksperter

Af: Liva Høyberg

|

19/06/2024

Sporten
Roger Evans/Zuma/Ritzau Scanpix
Roger Evans/Zuma/Ritzau Scanpix
Hun går nu direkte videre til hovedturneringen

Lige nu læser andre også

Den danske tennisstjerne, Caroline Wozniacki, har fået muligheden for at spille i en helt særlig turnering. Ikke alle får denne chance på denne måde, da det er gennem et wildcard, at hun nu går direkte ind i hovedturneringen.

Men eksperter er ikke begejstrede.

Oprindeligt var Wozniacki tilmeldt en Grand Slam-turnering, hvor hun traditionelt skulle kvalificere sig. Men planerne blev ændret, da muligheden for at deltage i Wimbledon opstod.

Denne nyhed blev annonceret på Wimbledons hjemmeside.

Et wildcard tildeles kun til tennisspillere, hvis verdensrangliste ikke er høj nok til, at de automatisk kvalificeres. I så fald vil udvalgte spillere blive tildelt en plads i lodtrækningen til hovedturneringen. Wildcards fordeles oftest for at varetage britiske interesser, og der kigges desuden på spillernes tidligere præstationer.

Dette har givet Caroline Wozniacki en billet til Wimbledon, men hun er ikke den eneste stjerne i tennisverdenen, der har modtaget en sådan billet.

Blandt andet vil Naomi Osaka, Emma Raducanu og Angelique Kerber også være at finde i turneringen.

Ekspert er bekymret over wildcard

Tirsdag spillede Caroline Wozniacki sin første kamp på græs siden 2019, hvor hun også spillede sin sidste kamp.

Her tabte den danske tennisstjerne til Elise Mertens, hvilket har fået eksperter til at bekymre sig om hendes fremtidige præstationer.

Som hun selv erkendte i et interview med TV 2 Sport, mangler hun simpelthen kamptræning, hvilket den direkte billet til hovedturneringen ikke giver hende samme mulighed for. Altså ikke før det virkelig gælder - og det er et stort problem.

Caroline Wozniacki har nemlig kun spillet to turneringskampe over de seneste to måneder, og det er alt for få.

Tennis ekspert Peter Bastian fra TV 2 udtaler:

"Hun skal ud at træne og spille en masse træningskampe. Hun er nødt til at finde nogle modstandere, der kan presse hende. Det erstatter ikke forskellen mellem at træne og spille i turnering, og det er det, der er Carolines største problem."

Anbefalet til dig