Digitaliseringsstyrelsen udsender MitID-advarsel: Adskillige danskere er allerede påvirket

04/12/2023

Nicolai O. Haugsted

Foto: Shutterstock
Sådan skal du håndtere situationen, skulle det ske for dig.

Mest læste i dag

I en tid med gentagende svindelforsøg i den digitale verden, forsøger nogle ondsindede individer at fuske sig til almene borgeres oplysninger via. kendte brands og navne.

Senest er det nu sket for MitID, som Digitaliseringsstyrelsen nu advarer imod.

Det skriver styrelsen via. sikkerhedsappen Mit Digitale Selvforsvar.

"Svindlere forsøger stadig at fiske efter personfølsomme oplysninger ved at udgive sig for at være MitID. I øjeblikket forekommer der sms fra svindlere om, at ens MitID snart udløber, og at man skal trykke på et link for at forny det. Gør ikke dette" skriver Digitaliseringsstyrelsen i advarslen. De kommer også med en række vigtige huskeregler, så du ved hvordan sådanne situationer skal håndteres.

  • Hverken politiet, banker eller andre myndigheder vil bede om dine personlige loginoplysninger og koder via mail, sms eller telefon.

  • Vær opmærksom på, om links og afsenderadresse ser mistænkelige ud. De kan fx være meget lange eller indeholde stavefejl.

  • Hvis du er i tvivl om svindel, så kontakt afsenderen på deres hovednummer eller gå selv til afsenderens hovedside, det kan fx være MitID.dk, så du undgår at klikke på links i sms’en eller mailen.

Hvis du allerede er kommet til at dele dine oplysninger, kan du altid få hjælp ved at kontakte Digitaliseringsstyrelsens Cyberhotline for digital sikkerhed på 33 37 00 37. Der er døgnåbent.

Foto. Mit Digitale Selvforsvar

Anbefalet til dig