Chokerede kunder spotter skamløs hyldest i supermarked

02/10/22 06:35

Henrik Rothenbücher

Foto: Facebook
En mand chokerede flere handlende i et supermarked, mens han stod og udvalgte frugt. På hans ene overarm var han nemlig iført et bind med et hagekors.

En mand i Melbourne i Australien aflagde et supermarked et kort visit, fordi han ville købe lidt frugt. På den ene overarm bar han stolt et bind med et nazistisk hagekors, som de øvrige handlende havde frit udsyn til. Det skriver News.com.au.

En af Australiens førende borgerrettighedsorganisationer har taget afstand fra den 'sygelige' handling, der blev set i et Moorabin Wholesale Farmers Fresh-marked fredag.

En forfærdet handlende ringede til politiet efter at have set manden. Til deres store overraskelse fik vedkommende at vide, at det ikke var ulovligt at bære et nazistisk hagekors offentligt.

Derfor var der ikke noget, politiet kunne gøre. 

Dvir Abramovich, der er formand for Anti-Defamation Commission, udtalte at 'sådanne forfærdelige episoder' viser behovet for nye love, for at stoppe sådanne klare udstillinger af had. 

"Hvad er det næste? Folk der marcherer med nazistiske flag? Melbourne er ikke Nazityskland, og det er nødvendigt at stoppe denne sygelige og skamløse udstilling fra de personer, der støtter Hitler og mordet på jøder," sagde han til News.com.au. "Vores by bør ikke være tilflugtssted og knudepunkt for disse personer." 

"Australske nazister bør ikke have lov til at skræmme nogen, og det er simpelthen uacceptabelt at tænke på, at nynazistiske bøller i Melbourne har friheden til åbenlyst at skilte med dette symbol på udryddelse og ondskab, vel vidende, at politiet ikke kan stoppe dem."

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Episoden skete blot få dage efter, at næsten 40 medlemmer af nazigruppen National Socialist Network besøgte Grampians-regionen og byen Halls Gap, der ligger omtrent 150 kilometer nordvest for Ballarat. 

Gruppen har åbent beskrevet, at oprindelige australiere er 'subhumane', og har opfordret til en 'hvid revolution'. Online har gruppen sagt, at dens vandring var 'drevet af ren Cronulla-energi'. 

Abamovich sagde, at sådanne episoder gør det jødiske samfund bange og urolige. 

"Dette er at spytte mindet om vores Diggers, der døde for at besejre Det Tredje Rige og de millioner af fore, der døde i nazisternes hænder." 

"Forestil dig den terror, en overlevende fra Holocaust må have følt ved at se dette, og ingen kan føle sig sikre, når sådanne skræmmende episoder får lov til at ske."

 "Der sker noget skræmmende i vores nation, og vi bør alle være foruroligede over smitten af fascistisk had, der invaderer vores liv. Jeg gentager vores opfordring til regeringen om at forbyde offentlig visning af nazisme. Nok er nok."