De havde 8 kroner på lommen - forlod Rema1000 med tårer i øjnene

21/08/2022

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock
"Vi havde 8 kroner tilovers fra tøjkøbet, så min kone gik ind i supermarkedet og håbede, at hun kunne komme en snack og noget at drikke til vores datter"

Mest læste i dag

Denne artikel blev først gang udgivet i 2022.

Vi skruer tiden tilbage til 2014. Her vågnede det norske par Ann Inger og Marius Arnesen og deres fire børn op en vinternat i januar til deres livs chok i byen Alta. Deres hus stod i flammer.

De fik sig alle reddet ud af det brændende hus, men nåede hverken at komme i tøjet eller redde nogen af deres egendele. Sådan lød det fra mediet Finnmark Dagblad. 

Parret lånte 2000 kroner, så de to voksne og fire børn kunne få tøj og sko på kroppen.

Hele familien blev kørt til sygehuset for observation af røgforgiftning, som de heldigvis alle slap for. Familien fik middag på sygehuset kort inden en taxa hentede dem. Men familiens mindste pige sov, mens de andre spiste, og havde derfor ingen mad fået, da taxaen kom.

"Vi bad chaufføren om at holde ind ved Rema1000. Vi havde 8 kroner tilovers fra tøjkøbet, så min kone gik ind i supermarkedet og håbede, at hun kunne kome en snack og noget at drikke til vores datter. Da hun kom ud med to bæreposer, fik jeg tårer i øjnene," fortæller Marius Arnesen til Finnmark Dagblad.

Ann Inger var gået hen til en medarbejder i Rema1000 og havde spurgt, om hun kunne få en bolle og en juice for de 8 kroner. Efter hun havde fortalt medarbejderen sin historie, fik hun den besked, at hun kunne tage, hvad de havde brug for på supermarkedets regning.

"Det var en helt enorm stor hjælp for os. Vi fik bleer, vådservietter, mad og drikke så vi kunne klare os. Jeg blev så glad og lettet," fortæller moderen til fire.

10 måneder efter branden følte parret ikke, at de har fået sagt ordentlig tak til Rema1000 i Hammerfest.

"Tusind tak til Rema1000 og den søde medarbejder. Vi håber, alle borgere i Hammerfest vil prale af dem, så de får den berømmelse, de fortjener," lød det fra Marius Arnesen.

Da familien kom tilbage til deres nedbrændte hus i Alta havde venner og bekendte lavet en indsamling, så familien fik hjælp til at starte en tilværelse i form af tøj, sko og legetøj til de fire børn.

Indehaveren af den lokale Jack&Jones og Vero Moda i Amfisenteret i Alta ringede sågar parret op og tilbød dem nye tøj fra inderst til yderst.

"Vi er overvældet over den hjælp vi har fået, da vi virkelig var i nød," siger parret.

Anbefalet til dig