Elefantfødsel skaber drama i thailandsk dyrepark: Dyrepasser kvæstet

Udland
Genrefoto / foto: Shutterstock
Genrefoto / foto: Shutterstock
Dyrepasseren kom til skade, da der opstod komplikationer efter fødslen.

Mest læste i dag

Nord for Bangkok i Thailand udspillede der sig for nylig en dramatisk begivenhed, da en elefant fødte tvillinger. Denne situation satte dyrepasserne på prøve, da elefantmoren reagerede kraftigt på oplevelsen. 

Den 36-årige elefantmor, Jamjuree, blev meget forskrækket, da den nedkom med to unger i stedet for en. Det er nemlig kun ved én ud af 100 elefantfødsler, hvor der bliver født tvillinger.

Det skriver Ekstra Bladet.

Fredag morgen ankom den første af de to tvillinger, en 80 kilo tung hanelefant, efterfulgt af sin 60 kilo tunge søster blot 18 minutter senere. Denne sjældne og uventede begivenhed udløste dog kaos, da Jamjuree, usikker på situationen, angreb sin nyfødte unge.

"Moren angreb ungen, for hun havde aldrig før fået tvillinger. Det sker meget sjældent," fortæller Michelle Reedy, direktør for organisationen Elephant Stay, der driver Ayutthaya Elephant Palace, hvor fødslen fandt sted.

Situationen blev hurtigt kritisk, og dyrepasserne måtte handle resolut for at redde den lille elefantunge. Under redningsaktionen kom en af dyrepasserne desværre til skade med sit ben, men indsatsen forhindrede en tragedie.

"Elefantpasserne sprang til for at få ungen væk, så hun ikke dræbte den," forklarer Michelle Reedy.

Tvillingefødsler blandt elefanter medfører ikke kun øget risiko for en stressreaktion fra moren, men også ernæringsmæssige udfordringer. Ofte har elefanter ikke mælk nok til at brødføde to unger, hvilket kan betyde, at ungerne ikke overlever i naturen.

Den thailandske elefantpark har derfor måtte tage ekstra foranstaltninger for at sikre ungernes overlevelse. Udover at supplere med ekstra mælk, har parken bygget en platform, hvor de små kan stå, når de dier.

Trods den dramatiske start har Jamjuree nu accepteret sine unger, og parken kan se frem til en fejring af de små. Som det er kutyme i henhold til thailandsk tradition, vil de nyfødte elefanter blive navngivet på fredag, præcis syv dage efter deres fødsel.

Anbefalet til dig