Ferieområde i chok: Kæmpe vandland i brand

12/02/2024

Mie M.B

Foto: Bjorn Larsson Rosvall/TT/Ritzau Scanpix
Den populære forlystelsespark er blevet evakueret og årsagen bag branden undersøges nu

Mest læste i dag

En voldsom brand er i dag brudt ud i Göteborgs Liseberg, nærmere betegnet i det nye vandland Oceana, der stadig er under opførelse. Branden havde sit udspring i en af vandlandets vandrutsjebaner, hvilket førte til omfattende skader. Det skriver TV 2.

Björn van der Kaay fra Göteborgs redningstjeneste rapporterede til Aftonbladet, at branden var så intens, at dele af en rutsjebane blev slynget gennem luften, og røgen gjorde det næsten umuligt at se selve bygningen. Trods de dramatiske scener, er der endnu ikke rapporteret om personskader, og en indsats er i gang for at få branden under kontrol.

Røgdykkere blev hurtigt sendt ind for at tjekke bygningen for personer, og det er bekræftet, at alle er kommet sikkert ud. Den kraftige røgudvikling fra branden har kunnet ses over hele Göteborg, hvilket har ført til en officiel advarsel fra det lokale beredskab. Borgere i nærheden er blevet opfordret til at søge indendørs og lukke døre og vinduer for at undgå røgskader.

Mårten Westlund, kommunikationschef hos Liseberg, har bekræftet, at branden fandt sted i den sydlige del af parken, hvor fire store vandrutsjebaner er placeret. Politiet har også været aktivt involveret i at omdirigere trafik og sikre, at redningstjenesterne kan arbejde uforstyrret.

Det er endnu for tidligt at vurdere det fulde omfang af skaderne, eller om der ligger kriminelle handlinger bag branden, men politiets talsmand, August Brandt, har udtrykt, at undersøgelser er i gang.

Anbefalet til dig