Folk er i chok over Putins 'Person of the Year'-nominering: Derfor er det ikke en god ting

05/12/2023

Jesper Bengtson

Foto: Shutterstock
Mange tror, at nomineringen er et kompliment, men sådan er det ikke nødvendigvis.

Mest læste i dag

Mange mennesker opfatter Time Magazines 'Person of the Year'-pris som en anerkendelse af positive bidrag til verden, da denne pris gives typisk til personer, der har udmærket sig på bemærkelsesværdige måder.

Det er dog de færreste, der overvejer, at kontroversielle personligheder også kan modtage prisen for handlinger, der ikke nødvendigvis er positive.

Det fremgår fra Time Magazines hjemmeside.

I går afslørede Time Magazine de kandidaterne til årets pris, og det kom som en chok for mange, at den russiske præsident Vladimir Putin er blandt de nominerede.

Dette har skabt stor debat og forvirring, da mange antager, at nomineringen er en godkendelse af Putins handlinger.

For at forstå, hvorfor Putin kunne blive nomineret, er det vigtigt at kende kriterierne for nomineringen. Time Magazines 'Person of the Year' er nemlig ikke kun forbeholdt positive bidrag.

Prisen går til den person eller gruppe, der 'har påvirket nyhederne og vores liv mest, til det bedre eller værre, og som har været involveret i årets vigtigste begivenheder'.

Putin har været en dominerende figur i medierne næsten hver dag siden invasionen af Ukraine i 2022, og han har sandsynligvis været den mest omtalte person globalt i 2023.

Blandt de andre kandidater til titlen er sangerinden Taylor Swift, Storbritanniens kong Charles III, Kinas Xi Jinping, anklageren mod Donald Trump, CEO for Open AI, Sam Altman, og formanden for den amerikanske centralbank, Jerome Powell.

Det ukrainske medie Pravda har reageret stærkt på nomineringen af Putin, som de fordømmer. På X skrev de:

"Det er en skandaløs beslutning af Time Magazine. Putin, hjernen bag den igangværende krig og folkedrab i Ukraine, er således nomineret som Person of the Year 2023. Det er et slag i ansigtet på dem, der lider."

Det er værd at bemærke, at Putin allerede har vundet denne pris tilbage i 2007. Hans nominering i år understreger, at 'Person of the Year' ikke nødvendigvis er en hæder, men snarere en anerkendelse af indflydelse – uanset om denne indflydelse er positiv eller negativ.

Anbefalet til dig