Forfærdelig dagplejemor: Gemte 26 børn i kælderen

02/10/22 11:02

Henrik Rothenbücher

Foto: Politi
En modbydelig dagplejemor holdt 26 børn skjult i sin kælder. Nu har hun fået sin straf.

En dagplejemor fra Colorado, er blevet dømt for at have holdt 26 børn skjult i sin kælder, og skal nu seks år i fængsel.

Flere af forældrene har talt åbent om, at deres børn nu lider af traumer, herunder søvnproblemer og angst. Det skriver Denver Post.

En dommer udstedte dommen til Carla Faith torsdag i sidste uge, efter hendes dom af en jury i august. Her stod hun anklaget for mere end to dusin tilfælde af børnemishandling og andre forbrydelser.

Faith havde kun licens til at passe op til seks børn i sin private dagpleje i Colorado Springs. Derudover havde hun kun tilladelse til, at to af dem var under to år.

Men da politiet dukkede op i hendes dagpleje, Mountain Play Place, i november 2019, efter at have fået flere rapporter om, at der var flere børn end tilladt, fandt de 25 børn i kælderen, hvoraf 12 af børnene var under to år.

Der var to voksne medarbejdere til stede, som overvågede børnene i kælderen, hvoraf den ene var Valerie Fresquez. Hun accepterede en nedsat straf, for at vidne mod Carla Faith, rapporterer KRDO-TV.

Mange af børnene var snavsede eller havde beskidte bleer. Derudover var flere af børnene både svedige og tørstige, skriver Denver Post.

Da politiet ankom, fortalte Faith flere gange til en betjent, at der ikke var børn til stede, og at der ikke var en kælder i boligen, men betjenten hørte både musik og gråd fra kælderen.

En anden betjent opdagede en falsk væg, der var blevet installeret i hjemmet. Da de flyttede væggen, fandt de en trappe, der førte ned til kælderen, lyder det i retsdokumenterne.

Ved domsafsigelsen fyldte børnenes forældre og øvrige pårørende i retssalen, og flere af forældrene fortalte, at deres børn har lidt traumer, efter at have været i dagplejen, hvilket omfatter søvn- og angstproblemer, rapporterer KOAA-TV.

Foto: Politi

Foto: Politi

Forælder Kim Marshall sagde, at begge hendes børn fortsat går i terapi, efter at have været i dagplejen hos Carla Faith.

"Vi sover med lyset tændt i vores hus. Mine børn er ængstelige. De er bange for verden," sagde hun ifølge Denver Post.

Faiths advokat, Josh Tolini, sagde, at hun havde svært ved at afvise forældre, der ønskede at anbringe deres børn hos hende, og at det resulterede i en sneboldeffekt.

Hun tog nogle 'utroligt dårlige beslutninger om, hvordan man gør dette,' lød det fra advokaten.

Carla Faith blev dømt for 26 tilfælde af børnemishandling, forsøg på at påvirke en offentlig ansat m.m. KRDO-TV rapporterede, at anklagerne mod Fresquez vil blive frafaldet, hvis hun overholder en række uspecificerede krav.

Dagplejemedarbejder Christina Swauger blev desuden dømt for de samme anklager som Faith, men hun afventer fortsat sin dom.

En arrestordre er blevet udstedt for en tidligere ansat i dagplejen, der ikke mødte op i retten, fortalte Howard Black, der er talsmand for 4th Judicial District Attorney's Office i Colorado.