Hans børn blev dræbt af spritbilist: Nu raser han over dommen

05/2/23 06:05

Henrik Rothenbücher

Foto: GoFundMe
En far mistede sin 3-årige søn og 4-årige datter i en trafikulykke. Nu raser han over spritbilistens dom.

24-årige Joseph Wheaton har udtalt, at hans liv ikke har været det samme, siden hans søn, 3-årige Jayden-Lee Lucas, og hans datter, 4-årige Gracie-Ann Wheaton, blev dræbt af en spritbilist, der også havde kokain i blodet.

Børnene var på vej hjem fra en fødselsdagsfest, da spritbilisten Martin Newman, der er blevet idømt ni års fængsel, bragede ind i deres bil.

Den 41-årige Newman kørte i en stor varebil, havde en promille, der var dobbelt så høj som grænsen for spirituskørsel, og havde tilmed kokain i blodet. Det skriver The Sun.

Efter domsafsigelsen har Joseph Wheaton og hans familie igangsat en kamp, der har til formål at få loven ændret, da de mener, at Martin Newman er sluppet for billigt.

Lille Jayden-Lee blev hastet til hospitalet efter den voldsomme trafikulykke. Desværre døde han en uge efter på hospitalet.

Hans storesøster nåede ikke så langt. Ifølge The Sun afgik den blot fireårige pige nemlig ved døden allerede i forbindelse med sammenstødet, hvor hun fik hjertestop.

Newman, der kun skal afsone halvdelen af sin fængselsstraf i fængsel, erkendte sig også skyldig i at have alvorligt såret børnenes mor samt at have kørt spirituskørsel.

Foruden sin fængselsstraf, har han også fået kørselsforbud i ti år med en forlængelse på fire år og otte måneder, mens han er fængslet.

Dommer Daniel Williams beskrev den 41-årige mands kørsel som 'rædselsvækkende'

"Det er latterligt, hvordan de kun kan give ham 9,5 år. Og det vil endda blive halveret," sagde børnenes far, som langt fra er tilfreds med den straf Newman har fået.

"Han sagde i retten: 'Jeg vil bare hen at se mine børn', og jeg tænkte: 'Hvor respektløst. Jeg kan ikke se mine børn'. Til fødselsdage og jul skal jeg på kirkegården for at se mine små børn."

"Det har taget livet af mig. Det har knækket mig midt over, at jeg ved, at jeg aldrig vil få dem at se igen."

"Det er virkelig svært at se deres billeder. Jeg kan ikke engang se videoer af dem, fordi det rammer mig med det samme. Det er så hårdt."

"Nogle gange sidder jeg bare og kigger på deres billeder og tænker på, hvad der er sket. Det er virkelig svært at overskue."