Kunder raser mod supermarkedskæde efter indførsel af ny regel

10/07/2023

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock
Kunder er rasende på kendt supermarkedskæde, da de har indført en ny regel om, der begrænser kundernes indkøbsmuligheder.

Mest læste i dag

Asda-kunder er bestemt ikke tilfredse med det seneste tiltag fra supermarkedskæden. Den kendte kæde har nemlig valgt at begrænse deres 'Just Essentials'-sortiment til, at man kun må købe tre stk. af hver vare.

Det et sortiment, der består af discountvarer, som er skabt med henblik på at fungere som 'budgetvenlige madvarer' til dem, der ikke kan eller vil bruge for mange penge på det.

Blandt andet er det muligt at købe en pizza til omtrent fem kroner, mens en dåse med baked beans kan købes til omtrent to kroner, hvilket er nogle af de mest populære produkter fra Asda.

Nu møder supermarkedskæden dog stor kritik for deres beslutning om, at hver kunde kun kan købe tre stk. af hver vare fra deres 'Just Essentials'-sortiment. Det skriver LADbible.

"I diskriminerer store familier ved at implementere jeres grænse på maksimalt tre stk. Mine børn kan kun lide nudlerne i Just Essentials-serien, og jeg har seks børn. Hvordan vælger jeg, hvilke tre, der skal have nudler?" lyder det fra en sur kunde på Facebook.

"Jeg er i en husholdning på seks stk., så det at kunne købe TRE varer fra Essentials-serien er et spark i tænderne, da vi nu skal handle i to separate butikker. Jeg kan forstå behovet for at begrænse hamstring hos nogle. De personer, der virkelig er i nød, lider," skriver en anden på Twitter.

"Hey Asda. Jeg elsker jeres nye lavprissortiment, men jeg synes, I skal gøre det tydeligere, at I har en grænse for det antal, man kan købe. Jeg har lige set en mor ved selvbetjeningskasse, der var virkelig flov, efter at en fra jeres personale råbte, at hun ville være nødt til at lægge varer tilbage," skriver en tredje.

Det er der en anden, der har erklæret sig enig i: "Dette skete også for mig. Det er ret pinligt. Jeg købte ni pakker af deres Essentials-nudler og fik at vide, at jeg kun kunne købe 3 pakker. Det er slemt nok at skulle holde øje med, hvad jeg bruger, nu skal jeg også holde øje med det antal, jeg køber."

En anden mener, at det er direkte skandaløst: "Asda begrænser folk til kun at købe tre varer fra deres Just Essentials-sortiment. Det er skandaløst at tvinge folk til at købe dyrere varer. Jeg hjælper til i en fødevarebank, hvor vi køber mad til vores kunder. Dette vil begrænse vores hjælp. Vred."

En talsmand for Asda har udtalt, at deres varer fra Just Essentials-sortimentet er meget populære, og at de forsøger at undgå, at de hele tiden bliver udsolgt.

"Just Essentials viser sig at være enormt populært i øjeblikket, og vi arbejder hårdt på at få de udsolgte produkter tilbage på hylderne så hurtigt som vi kan," lyder det.

"For at sikre, at så mange kunder som muligt kan købe disse produkter, begrænser vi midlertidigt købet til maksimalt tre af hvert produkt."

"Dette vil være i en kort periode, og vi vil give dig besked, så snart denne grænse er fjernet. Vi beklager den ulejlighed, dette måtte medføre."

Anbefalet til dig