Mange har gjort det: Nu kan det give en stor bøde at tisse i havet

Af: Lucas Andreas

|

21/05/2024

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kommunen har indført nye regler, og brud herpå kan give store bøder.

Mest læste i dag

I de seneste år har flere af de spanske ferieparadiser strammet reglerne omkring turisterne, særligt på området omkring offentlig ro og orden.

Det er også på det område, kommunen i det populære Marbella er i gang med at indføre en række nye tiltag.

Marbella er på vej til at implementere en række nye og strenge regler for kommunens strande, som skal sikre renlighed og orden.

Selvom reglerne endnu ikke er endeligt vedtaget, har avisen Marbella24horas offentliggjort et udkast, der inkluderer 73 forskellige forordninger. Blandt disse er en liste over kommunens 25 strande samt redningsberedskabets arbejdstider.

Det skriver svenske medie Sydkusten, der dækker Spanien.

Bøde for "Fysiologisk tømning" i havet.

En af de mest opsigtsvækkende regler i det nye forslag er bøder på op til 750 euro for vandladning i havet.

Artikel 67 i forslaget indeholder en bestemmelse om "fysiologisk tømning i havet og på stranden", som klassificeres som en mindre overtrædelse med bøder på op til 750 euro.

Denne bestemmelse minder om en lov i den galiciske kystkommune Vigo, der blev indført i 2022 og fik stor opmærksomhed i både Frankrig og Storbritannien. Málaga kommune har haft en lignende lov siden 2004, men med lavere bøder på op til 300 euro.

Her er de andre regler, der kan blive indført

Et andet bemærkelsesværdigt element i de nye regler er kravet om, at lejere af solsenge skal bære uniformer. Det ligner de uniformkrav, der stilles til taxachauffører, og er designet til at øge professionaliteten på strandene.

De foreslåede regler forbyder også aktiviteter som boldspil og strandtennis i områder, hvor det kan genere andre badegæster. Det er heller ikke tilladt at reservere pladser ved at stille parasoller og liggestole op, og det er forbudt at smide cigaretskod, madrester eller nødder på stranden. Desuden er parkering af mobilhomes, der strider mod færdselsreglerne, ulovligt.

Afholdelse af fester, offentlige arrangementer eller sportskonkurrencer kræver særlig tilladelse, og det er forbudt at tænde bål på stranden uden tilladelse. Husdyr er generelt ikke tilladt på strandene, undtagen på særlige hundestrande, hvor der gælder regler som brug af mundkurv til store hunde og pligt til at samle op efter dem.

Sportsfiskeri er forbudt i badeområder i badesæsonen og påskeugen fra klokken syv om morgenen til klokken ni om aftenen, men det er tilladt uden for disse tidsrum, hvis det ikke påvirker strandens renlighed. Uden for svømmesæsonen er der ingen tidsbegrænsninger, men fiskeri skal foregå mindst 100 meter fra badende.

Der er også forslag om en maksimal lejegrænse på 24 liggestole og tolv parasoller pr. 100 kvadratmeter. Solsengene skal være fremstillet af plast, behandlet træ eller aluminium med kanvas og må ikke have madrasser. De skal være særligt godkendte, rengøres efter hver brug og desinficeres grundigt sidst på dagen.

Lejere af solsenge skal bære en uniform bestående af hvid poloshirt med identifikation og kommunens logo, hvid kasket, blå shorts, matchende bælte og sort livtaske. De skal også bære et navneskilt, der inkluderer ID-nummer, solsengsnummer og strandnavn. Hvis de modtager tre bøder inden for et år for overtrædelser, mister de tilladelsen til at leje liggestole.

Anbefalet til dig