McDonalds laver store ændringer: Her bliver drive-thru helt anderledes

Af: Lucas Andreas

|

22/05/2024

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den nye ordning har haft en problematisk start.

Mest læste i dag

McDonald's er kendt for konstant at opdatere sine fastfood-menuer med nye varer, kampagner og gratis gaver, eksempelvis gennem deres årlige "Sommerchancen".

Nu har McDonald's taget endnu et skridt mod fremtiden ved at indføre en revolutionerende ændring i deres drive-thru-ordrer i udvalgte filialer.

I dag er processen simpel: Kunderne kørte op til en terminal, afgav deres ordre til en medarbejder og fortsatte til betalingsvinduet og derefter et serveringsvindue for at modtage deres mad.

Men nu er det i de udvalgte amerikanske filialer kunstig intelligens (AI), der står for at tage imod bestillingerne via en maskine med højttaler, som tydeligt skilter med, at "AI er trænet her".

Det skriver det tyske medie Derwesten.

Den teknologiske opdatering er dog ikke uden udfordringer.

Kræver meget tydelige instruktioner

For at sikre, at den virtuelle medarbejder korrekt kan videreformidle ordren til køkkenet, kræves det, at kunderne taler meget tydeligt, bruger de præcise menunavne og besvarer alle modspørgsmål fra AI'en, inden de tilføjer flere produkter.

Ordren skal afsluttes med "That's it" for at blive accepteret.

Det har dog vist sig, at teori ikke nødvendigvis matcher virkeligheden, da mange kunder har oplevet problemer med den nye metode.

På Reddit har utilfredse brugere delt deres frustrationer: "Vi lever i en cyberpunk-dystopi, der blev bestilt på Wish," skriver en McDonald's-sympatisør, mens en anden blot ønsker sig tilbage til en simpel touchscreen-menu.

McDonald's arbejdere også kritisk

Selv McDonald's medarbejdere har udtrykt deres skepsis over for systemet. En fastfood-medarbejder forklarede: "Folk aner ikke, hvad de bestiller. Folk vil bede om et Happy Meal på Burger King, eller de vil omformulere menupunkterne lidt, hvilket giver AI et nervøst sammenbrud."

Denne teknologi har endnu ikke fundet vej til Danmark, og McDonald's har ikke besvaret spørgsmål om, hvorvidt de nye drive-in skranker vil blive implementeret der. Det er derfor stadig uklart, om vi snart vil møde AI i vores lokale McDonald's-filialer. Indtil videre kan vi kun spekulere over, hvordan denne teknologiske udvikling vil påvirke fremtidens fastfoodoplevelser.

Anbefalet til dig