Medie: Varsler alvorlig krise i Europa

28/6/22 08:54

Thea M. Andersen

Foto: Shutterstock
Nu kan en alvorlig økonomisk krise ramme Europa som følge af gasmanglen.

For over fire måneder siden gav den russiske præsident, Vladimir Putin, en utilgivelig ordre. Her beordrede han den russiske hær til at invadere nabolandet. Selv kaldte han det for en speciel militæroperation, der havde til formål at 'demilitarisere og afnazificere Ukraine'.

Det har haft store konsekvenser.

Priser på alt lige fra energi til fødevarer skyder lige nu i vejret med raketfart som følge af 'militæroperationen' i Ukraine.

Det har fået den tyske vicekansler, Robert Habeck, til at reagere.

Det skriver B.T..

"Efter min mening ville det føre til en alvorlig økonomisk krise i Europa og i Tyskland, og det skal undgås for enhver pris," siger Robert Habeck på et topmøde i Bruxelles.

Ifølge den tyske visekansler har energikrisen ramt både forbrugere og industri hårdt. Og nu opfordrer han europæerne til at spare på gassen denne vinter.

"Vi skal have fuld lagerplads, vi skal nedbringe forbruget, og vi har brug for mere kapacitet. At det bliver dyrere er uundgåeligt," siger han.

I den forbindelse har blandt andre Tyskland valgt at gå tilbage til at bruge kul for at erstatte den tabte gas. Det skyldes, at Europa har sat alt ind på at gøre sig uafhængig af russisk gas.

Men det kan få alvorlige konsekvenser for økonomien i Europa.

For at det ikke når så vidt, er der brug for en meget hurtig handling, der er "fælles og solidarisk".

Det varsler Robert Habeck ifølge B.T..