Mor til 5 død i tragisk gravstens-ulykke

01/10/22 17:20

Henrik Rothenbücher

Foto: Facebook
En mor til fem er død efter en forfærdelig ulykke på en kirkegård.

Elvira Navarro fra New York City blev dødeligt såret, da en gravsten væltede ned over hende, mens hun var på arbejde på kirkegården Baron Hirsch Cemetery på Staten Island.

Ifølge Daily Star arbejdede den 53-årige kvinde på den jødiske kirkegård sammen med sin søn, Anthony Rosales, da den fatale ulykke skete.

Selvom hun blev hastet til det nærliggende Richmond University Medical Center, afgik hun desværre ved døden senere samme dag som følge af sin kvæstelser.

Elviras familie har siden lagt sag an mod Baron Hirsch Cemetery Association, som ejer kirkegården.

Ifølge Joshua Skillman, der er advokat for familien, har familien anklaget Baron Hirsch Cemetery Association for ikke at have vedligeholdt kirkegården og undersøgt om den var sikker.

Hendes søn hævder desuden, at hans mentale og fysiske helbred er blevet stærkt påvirket af moderens død, da han var vidne til den forfærdelige ulykke.

Han er blevet ramt af 'alvorlige og permanente skader, chok i hans nervesystem, psykiske traumer, og er blevet udsat for alvorlige fysiske smerter og psykiske kvaler', fremgår det af retsdokumenterne.

Familie lag sagde sag an mod Baron Hirsch Cemetery Association den 11. februar i år. De kræver en erstatning, men beløbet er ikke blevet specificeret i retsdokumenterne.

Elvira og hendes søn arbejdede begge for en anden virksomhed, da de udførte vedligeholdelse af gravstederne på kirkegården.

"Jeg er knust over at høre nyheden," sagde rabbiner Andrew Schultz, der er direktør for Community Alliance for Jewish-Affiliated Cemeteries (CAJAC).

"Det er det, vi bekymrer os mest om som organisation. Det er den største frygt, vi har. Derfor er en af de allerførste ting, vi gør i det arbejde, vi gør, at sørge for, at stenene er sikre."

"Det kan ske på selv de bedst vedligeholdte kirkegårde. Det vil ske, at sten læner sig."

Ifølge Staten Island Advance er der omtrent 500 gravsteder på kirkegården Baron Hirsch Cemetery, hvoraf en række af gravstederne tilhører Holocaust-overlevende.

Daily Star skriver desuden, at kirkegården har været genstand for hærværk i adskillige år.