Netflix-stjerne dømt for mord

05/2/23 11:35

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Han kan se frem til flere år bag tremmer.

Fem år bag tremmer.

Sådan lyder dommen, der faldt over 36-årige Pablo Lyle, som blandt andet er kendt for sin hovedrolle i Netflix-successen "Yankee" fra 2019, i fredags i Miami, USA.

Han er ifølge det spanske medie El País blevet dømt for vold med døden til følge.

Sagen tager sit udspil i 2019, da Lyle blev uvenner med en anden trafikant.

Lyle og 63-årige Juan Ricardo Hernandéz endte ud i en ophedet diskussion, som udviklede sig til et slagsmål.

Her har Lyle banket Hernandéz så voldsomt, at han senere døde af sine kvæstelser.

Det har altså nu udløst en 5-årig fængselsdom. Derudover blev skuespilleren også idømt at skulle udføre 500 timers samfundstjeneste.

Beklager sine handlinger

I løbet af høringen, der varede mere end tre timer, virkede Lyle fattet og beklagede sine handlinger. Han syntes at have en dyb forståelse for konsekvenserne af sine handlinger og undskyldte for de fejl, han havde begået.

Her hævdede han blandt andet, at han havde handlet i selvforsvar og hævdede, at han var bange for sine børns sikkerhed, fordi han troede, at Hernández måske bar et våben.

Den efterladte søn af offeret bønfaldt dommeren om at uddele en straf, der var passende for forbrydelsen, og bad om, at Lyle fik den strengeste straf på 15 års fængsel.

Hans knuste hjerte var helt åbenlyst, da han gav udtryk for sin angst og lidelse som følge af denne afskyelige handling og bad retten om at sikre, at retfærdigheden skete fyldest.

Lyle har nu en frist på tredive dage til at appellere sin dom. I løbet af denne tid kan han samle beviser og argumenter, som kan bruges til at fremlægge en sag om, hvorfor dommen bør tages op til fornyet overvejelse og eventuelt omstødes.