Nu reagerer Rusland på Putin-kræftrygter

Udland
Foto: Shutterstock
Rusland reagerer nu på de kraftige rygter, der har været om, at Vladimir Putin skulle have kræft.

Lige nu læser andre også

Vladimir Putin skulle angiveligt have fået besøg 35 gange af en specialist, der skulle undersøge hans skjoldbruskkirtel for kræft, i sin bolig ved Sortehavet.

Det fremgår af flere dokumenter ifølge Telegraph.

sHan skulle således have fået besøg af den Moskva-baserede Jevgenij Selivanov - specialist i skjoldbruskkirtelkræft hos "ældre og senile" - som skulle være blevet fløjet ud til hans bolig i Sochi i alt 166 dage over fire år.

I kølvandet af besøgene skulle Putin være begyndt at bade i blod fra afskårne hjortegevirer som som en form for terapi.

Behandligen af kræft i skjoldbruskkirtlen indebærer typisk steroider, som skulle kunne udløse angst og hallucinationer, hvilket har fået flere efterretningskilder til at udtrykke bekymring over Putins sindstilstand.

Steroider skulle såmænd også kunne forårsage hævelser, hvilket tidligere har ledt til rygter om, at Putin har gjort brug af plastikkirurgi.

Kreml afviser rygter

Kreml afviser nu, at dette skulle være tilfældet, da de afviser alle rygter om, at 69-årige Putin skulle have fået kræft.

Men en russisk nyhedsorganisation, Proekt, fortæller, at de kan bevise, at det ikke er tilfældet. 

De afslørede, at Putin, som i september forsvandt fra offentligheden i en måned, og som nu arrangerer, at de fleste samtaler bliver foretaget fra hver sin ende af et meget langt bord, altid har et medicinsk hold ved sin side, som også rejser med ham. 

De fortæller hertil, at Putin i al hemmelighed skulle have undergået en operation sidste efterår.

I lægekredse mener man, at han i denne tid har været under kniven og fået foretaget et indgreb i forbindelse med en slags sygdom i skjoldbruskkirtlen.

I kølvandet af udbruddet af coronapandemien valgte Putin at afholde de fleste af sine møder via videolink, men han tillod kun nogle få besøgende at se ham ansigt til ansigt, hvilket dog krævede "to ugers karantæne og en afføringsprøve".

Han valgte blandt andet at mødes med Emmanuel Macron, den franske præsident, som dog skulle side for enden af et meget langt bord.

"Det var tydeligt, at lederens helbred var den højeste prioritet," siger Proekt.

Putin har tidligere været anklaget for at have gjort brug af plastikkirugi, herunder i 2010, under et besøg i Ukraine, hvor han så ud til at have blå mærker på kindbenene, men dette tilskrev Kreml, at lyset var "faldet dårligt" på hans ansigt.

Skjoldbruskkirtelkræft har en overlevelsesrate på 84 procent med patienter, der overlever i 10 år eller mere.

Cancer Research UK advarer om, at man kan "føle sig mere ængstelig og følelsesmæssig end normalt", samt at seks procent af patienter oplever alvorlige mentale sundhedsproblemer som depression, når de tager steroider.

 

Anbefalet til dig