Børnelokker prøvede at ‘forføre’ Jeanettes søn på Facebook: Gik i sort, da hun opdagede gerningsmanden

26/11/2022

Henrik Rothenbücher

Foto:Shutterstock.
Jeanette fik et chok, da hun opdagede hvem, der gemte sig bag profilen.

Mest læste i dag

En dag scrollede Jeanette Morrison igennem sin 13-årige søns indbakke på Facebook. Her opdagede hun en række beskeder med seksuelle undertoner fra - hvad der så ud til at være - en 19-årig pige.

Pigen forsøgte at lokke drengen til at sende nøgenbilleder af sig selv. På det tidspunkt gik det ikke op for moderen, at drengen faktisk havde sendt billeder af sig selv uden tøj på.

Det skriver The Sun.

Jeanette Morrison ER klar over, at nogle pædofile udgiver sig for at være en anden på nettet for at tiltrække sig unge drenges opmærksomhed. Det var åbenlyst for hende, at drengen var blevet lokket i en fælde.

"Man gør alt, man kan, for at beskytte sine børn online. Men jeg havde aldrig troet, at faren lurede så tæt på os," siger hun.

Forsvunden far genoptog kontakt

Da Jeanettes søn var helt lille, gik hun og hans far fra hinanden. Faderen var stadig i drengens liv, indtil han var fem år gammel. Derefter forsvandt han.

Da sønnen fyldte 12, kom han grædende hjem fra skole og krævede at møde sin far. Jeanettes nye kæreste hjalp drengen med at finde sin far på Facebook. Hun overvågede beskederne på Facebook. De var korte, søde og uskyldige.

Senere mødtes de også personligt ved en tilfældighed, og far og søn mødtes flere gange. Sønnen fik gaver - blandt andet en computer. 

Men to uger senere blev drengen sendt hjem fra skole. Han havde talt grimt til en pige, hvilket var meget usædvanligt for den 13-årige dreng. Jeanette Morrison fik fornemmelsen af, at noget var helt galt.

Hun besluttede sig for at undersøge hans Facebook-indbakke, og det var her, hun fandt beskederne fra den 19-årige pige. Hun skrev meget seksuelle ting og bad drengen røre ved sig selv og sende intime foto.

Det var først, da Jeanette gennemgik samtalen igen, at 10-øren faldt. Den 19-årige pige havde sammenlignet den 13-årige søns kønsdele med hans fars.

"Pigen var falsk. Der var kun en grund til, at hans far havde købt ham en pc med et webcam. Han ville forføre ham på nettet. Den stakkels dreng sendte nøgenbilleder af sig selv til sin egen far," lyder det fra den knuste mor.

Hun anmeldte drengens far til politiet, og han blev anholdt den følgende dag. Han erkendte senere sin forbrydelse og fik en længere fængselsdom.

Anbefalet til dig