Prinsesse Kate jubler: Kan øge den britiske økonomi med 382,5 milliarder kroner

Af: Liva Høyberg

|

21/05/2024

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et tiltag fra Prinsesse Kan kan have stor indflydelse både på børn men også den britiske økonomi.

Mest læste i dag

Prinsesse Kate har i øjeblikket trukket sig tilbage for at fokusere på sit helbred, da hun gennemgår behandling for en 'ikke-offentliggjort' form for kræft.

Men når hun ikke gennemgår kræftbehandling optræder hun som hertuginde af Cambridge og varetager mange officielle pligter, repræsenterer dronningen ved forskellige begivenheder og er meget aktiv inden for flere velgørende organisationer, der fokuserer på områder som børns tidlige udvikling, mental sundhed og kunst.

Prinsessen af Wales, Kate, tog derfor initiativ til at starte taskforcen "Early Childhood" i marts 2023. Formålet var at inddrage virksomheder og deres kulturer for dermed at øge fokus på de tidlige barndomsår, hvilket er afgørende for børns arbejdsliv senere hen.

Da taskforcen er forholdsvis ny, var det derfor særligt spændende at se rapporten kaldet "Prioritering af den tidlige barndom for et lykkeligere, sundere samfund".

Rapporten afslører nemlig, at et øget fokus og investering i taskforcen kan give den britiske økonomi et betydeligt løft.

Det skriver Express.uk

Førende virksomheder, herunder Aviva, The Cooperative Group, Deloitte, Iceland Foods, IKEA UK og Irland og LEGO Group har støttet formålet og selv sluttet sig til taskforcen.

Fokus på barndom kan skabe stor økonomisk vækst

Rapporten, der beskrives som "for business by business", påpeger, hvordan et større fokus på de tidlige barndomsår vil kunne skabe en gladere og mere produktiv arbejdsstyrke senere i livet, samt forvandle sundheden, velfærden i den britiske økonomi og samfund for kommende generationer.

Rapporten forudser helt konkret, at taskforcen vil kunne generere intet mindre end 45 milliarder pund, svarende til 382,5 milliarder danske kroner, til samfundet hvert år.

Det inkluderer:

  • 12,2 milliarder pund fra at udstyre mennesker med forbedrede sociale og følelsesmæssige færdigheder i den tidlige barndom,

  • 16,1 milliarder pund fra at reducere behovet for at bruge offentlige midler på afhjælpende tiltag for ugunstige barndomsoplevelser

  • 17,2 milliarder pund fra støtte til forældre og omsorgspersoner for børn under fem år.

Rapporten afslører yderligere, hvordan netop arbejdspladser kan have stor indflydelse, bl.a. ved at skabe en kultur, der prioriterer 'tidlige barndom' og hjælper familier med grundlæggende støtte og de nødvendigheder, de har brug for.

Hvad er en taskforce?

En "taskforce" refererer til en gruppe personer, der er sammensat ud fra at nå et specifikt mål, ofte for at tackle en bestemt udfordring eller opgave. Gruppen kan være sammensat af medlemmer fra forskellige afdelinger, virksomheder eller ekspertiseområder, afhængigt af hvilken form for opgave eller udfordring de ønsker at løse. Den er typisk midlertidig og eksisterer kun, så længe det er nødvendigt. Fordelen ved en taskforce, er at fokusere de samlede ressourcer og ekspertise på den pågældende opgave, hvilket ofte alligevel kræver tværfagligt samarbejde og hurtig handling.

Anbefalet til dig