Raser mod burgerkæde: Bruger Madeleine McCann i bizar reklame

21/4/22 07:00

Sarah Steenfeldt

Foto: Metropolitan Police
Reklamen skabte stort postyr og er nu fjernet igen.

De fleste kender den tragiske historie om den lille pige, Madeleine McCann, der i 2007 forsvandt under en ferie med sine forældre og søskende i Portugal.

Den lille piges forældre spiste på en restaurant på hotellet, mens den lille pige og hendes søskende sov på hotelværelset. Forældrene tjekkede op på børnene hver halve time - men pludselig var Maddie væk.

Hvad der præcist er sket med Maddie er endnu ikke klarlagt, dog formodes hun i dag død - samtidig formodes det at tyske Christian Brueckner står bag hendes forsvinden og død. 

Det er for nyligt meldt ud at Scotland Yard til september lukker ned for sin efterforskning i sagen.

Det kan du læse mere om her:

De fleste kan sikkert ikke forestille sig at bruge den tragiske sag i en kommerciel sammenhæng - men hos The Otley Burger Company var det lige præcis det som skete.

På de sociale medier postede de i forbindelse med denn britiske Mors dag nemlig en reklame, hvor Maddie og hendes mor blev brugt.

Vil ikke undskylde

På billedet ser man Maddies mor der sidder i et tv-studie og bag hende er der et stort billede af hendes forsvundte datter. På billedet står der "Med så gode burgere vil du efterlade dine børn hjemme. Hvad er der værste, der kan ske?" efterfulgt af "Glædelig Mors dag til alle jer mødre derude". 

Reklamen vakte stor harme og mange brugere på de sociale medier anmeldte reklamen, som nu er blevet fjernet fra de sociale medier. 

Du kan dog fortsat se den her hos Metro, der har skrevet om sagen. 

Joe Scholey som ejer The Otley Burger Company fortæller til mediet, at han har fået dødstrusler efterfølgende. Ifølge ham bør han ikke undskylde for sit valg om at bruge Maddie og hendes mor i reklamen. 

På The Otley Burger Companys Facebook-side fremgår det blandt andet, at restauranten har været blokeret for at kunne vise reklamer til brugere i Portugal.

"Netop retur fra vores ferie (forbud) i Portugal. Tak for alle beskeder, likes etc.," lyder det blandt andet i et opslag.