Skæbnemøde om Joe Biden: Demokraterne i Repræsentanternes Hus mødes i dag kl. 15

Udland
Foto: Paul Froggatt / Shutterstock.com
Foto: Paul Froggatt / Shutterstock.com
Joe Bidens fremtid som præsidentkandidat står på spil.

Lige nu læser andre også

Klokken 15.00 i dag finder et skæbnemøde sted i et aflukket rum i Repræsentanternes Hus i Washington D.C. Uden mobiltelefoner og med potentielt store konsekvenser for USA's fremtidige politiske landskab.

Det skriver Ekstra Bladet.

Joe Biden, præsidenten der har været omdrejningspunktet for adskillige ophedede diskussioner, står nu over for et potentielt afgørende øjeblik. Efter en mildest talt problematisk debat mod Donald Trump i slutningen af juni, er det politiske landskab for blevet noget af en rutsjebanetur for Joe Biden.

Og nu er der en ny udvikling i sagen. Tirsdag klokken 09.00 lokal tid (15.00 dansk tid) samles de demokratiske medlemmer af Repræsentanternes Hus til et lukket møde, som flere medier beskriver som et afgørende øjeblik for præsidenten. 

Mødet, som finder sted uden mobiltelefoner for at minimere lækager, skal afgøre, om Joe Biden fortsat har partiets støtte frem mod præsidentvalget i november.

Kritikken mod Joe Biden har været stigende, og flere demokrater opfordrer nu til, at han trækker sig. Adam Smith, formand for forsvarsudvalget i Repræsentanternes Hus, har offentligt tilsluttet sig denne opfordring. I et interview med CNN sagde han:

"Jeg mener, han bør træde tilbage. Det er blevet tydeligt, at han ikke er den mest egnede person til at formidle det demokratiske budskab," udtalte Adam Smith i nyhedsudsendelsen 'The Lead'.

Han understregede dog også, at Joe Biden har udført et flot stykke arbejde, men at partiet nu bør fokusere på fremtiden med en stærkere kandidat.

Og Adam Smith er ikke alene. Lloyd Doggett fra Repræsentanternes Hus var den første til at opfordre Joe Biden til at trække sig. Massachusetts’ guvernør Maura Healy har ligeledes anmodet Joe Biden om at overveje sit kandidatur nøje.

Efter den omdiskuterede debat mod Donald Trump forklarede Joe Biden i et interview med ABC News, at han var syg og udmattet under debatten. Joe Biden understregede derudover i et brev til de demokratiske medlemmer i kongressen, at han ikke ville stille op igen, hvis han ikke mente, at han var det bedste bud.

Præsidentvalget i USA finder sted den 5. november 2024. Joe Biden, der sejrede over Donald Trump i 2020, står derfor nu overfor en ny udfordring: Dagens møde kan blive et vendepunkt, der enten sikrer ham partiets fortsatte støtte eller markerer starten på jagten efter en ny kandidat.

Anbefalet til dig