Turister tager billede af nyfødt pony: Derefter indtræffer tragedien

13/09/2023

Nicolai O. Haugsted

Foto: Shutterstock
Nu taler ejeren ud til medierne.

Mest læste i dag

Gower-klipperne i Swansea, en betagende skønhed i Wales, er blevet et yndet turistmål for besøgende, der søger den perfekte selfie-baggrund. Desværre har denne selfie-obsession nu fået en hjerteknusende konsekvens - et nyfødt føl er faldet til sin død ud over en klippe. Hesteejeren, Nicky Beynon, hævder, at det skyldes turister, der nægtede at respektere afstand til hestene.

I generationer har heste græsset på Gower-klipperne, men antallet af tragiske dødsfald og ulykker er steget. Tre af Beynons ponyer mistede livet i trafikulykker sidste år, og hestene udsættes ofte for stress og chikane fra turister, der kommer for tæt på.

National Trust har reageret på de stigende problemer og advaret besøgende om at følge "countryside code," der opfordrer til respekt for dyreliv og at overholde landmændenes anvisninger.

Beynon, som driver landbrug i Llangennith og Rhossili, har set sine gypsy cob-ponyer overvældes af mennesker, der prøver at tage selfies tæt på dyrene. Han siger: "De vil alle sammen tage et fotografi, men de indser ikke, hvad de gør – hvor meget stress de udsætter dyret for."

Det tragiske dødsfald af føllet skete i april, kun få måneder efter fødslen. Under fødslen blev hestene omringet af mennesker, der forsøgte at tage fotografier. Beynon beskriver, hvordan det nyfødte føl vaklede og faldt ud over kanten, skriver Mirror.

Denne bekymrende adfærd stopper ikke ved selfies. Droner har fløjet farligt tæt på hestene, og besøgende har jaget og skræmt dem.

National Trust Cymru, Gower, opfordrer nu til respekt for det unikke dyreliv og kvæget, der græsser frit på de fælles områder og enge. De opfordrer besøgende til at følge retningslinjerne for at bevare dette naturskønne område og dets beboere.

Anbefalet til dig