Var offer for børnemishandling: 10-årig pige nægtet abort

03/07/2022

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
En blot 10-årig pige, der har været offer for børnemishandling, er blevet nægtet en abort.

Mest læste i dag

Den amerikanske Højesteret har gjort abort forbudt flere steder i USA. Et af de steder, hvor det ikke længere er lovligt at få foretaget en abort, er i delstaten Ohio.

Det var der en blot 10-årig pige, der var offer for børnemishandling, der har fået at føle. Hun blev nemlig nægtet en abort i den amerikanske delstat.

Hun har derfor været nødt til at rejse til en anden delstat, hvor det fortsat er lovligt. I dette tilfælde har den kun 10-årige pige været nødt til at rejse til delstaten Indiana, hvor det har været muligt for at hende at få udført sin abort.

Det skriver det britiske medie Daily Mail.

At den unge pige var gravid, blev opdaget af en læge med speciale i børnemishandling. Desværre blev det opdaget for sent, da lægen opdagede det få dage efter, at den amerikanske Højesteret havde truffet afgørelsen om, at abort skulle forbydes.

På dette tidspunkt blev det konstateret af lægen, at den lille pige var lidt mere end seks uger henne i sin graviditet. Lægen havde dog ikke selv mulighed for at udføre aborten, men måtte i stedet hjælpe hende med at få den udført i en anden delstat.

Hvad der særligt har været afgørende i denne sammenhæng er, at det ikke er tilladt at få foretaget en abort flere steder i USA, hvis man er mere end seks uger henne – og det var den 10-årige pige. Konkret var hun seks uger og tre dage henne.

Til trods for, at der blot var tale om tre dage, var det nok til, at hun ikke længere kunne få foretaget sin abort i Ohio. Derfor var lægen, der fandt ud af, at hun var gravid, nødt til at sende hende videre til en anden delstat, hvor det kunne lade sig gøre.

Anbefalet til dig