Veganske aktivister skaber kaos: Hælder litervis af mælk ud i supermarkeder

Af: Thea Andersen

|

17/10/2022

Udland
Foto: Twitter / @RebelsAnimal
Foto: Twitter / @RebelsAnimal
Veganske aktivister har forårsaget kaos i en række supermarkeder i Storbritannien.

Lige nu læser andre også

Veganske aktivister fra Animal Rebellion har igen taget handling for en plantebaseret fremtid. Rebellerne hældte litervis af ko-mælkeprodukter ud på både gulv og andre varer i flere supermarkeder i Storbritannien.

Det skriver LADbible.

Deres mål har omfattet blandt andre Marks & Spencer i Norwich, hvor fire personer blev anholdt for overgreb og kriminel skade. Aktivisterne besøgte også Waitrose og Whole Foods butikker i London og Edinburgh.

En række billeder, der er blevet delt af Animal Rebellion på Twitter, viser, at flere aktivister står og hælder mælk ud på gulvet i supermarkeder - og de har sat skilte op, hvor der står: "Plant Based Future."

"Aktivister fra Animal Rebellion tager igen handling, fordi Liz Truss og Ranil Jayawardena endnu engang beslutter sig for at ignorere opfordringer om at skabe en ny og bedre fremtid. En plantebaseret fremtid," lyder det fra en af aktivisterne.

Det er dog ikke alle, der har støttet deres handlinger, uanset hvor rationelle og betænksomme de end måtte være. Til opslaget, der er delt på Twitter, skriver en bruger blandt andet: "Jeg har været veganer i 8 år og ked af dette. Waitrose bliver nu nødt til at bestille endnu mere komælk til for at erstatte det."

En talsmand for Animal Rebellion, Robert Gordon, har sidenhen fortalt LADbible, hvorfor de gør, som de gør.

"Vi tager denne dramatiske handling som følge af regeringens manglende handling over for klimaet og de økologiske nødsituationer. Vi har gennem historien set, at en ikkevoldelig, direkte handling giver resultater. Resultater, der er klart nødvendige, når verdens førende videnskabsmænd fortæller os, at vi har de næste to til tre år til at sikre en beboelig fremtid for alle. Ikke desto mindre anerkender vi, at når vi engagerer os i civil modstand er en vis grad af forstyrrelse uundgåelig, så vi gik bevidst efter high-end butikker såsom Selfridges og Waitrose for at minimere virkningen for de mange mennesker, der kæmper i denne leveomkostningskrise," lyder det fra Robert Gordon, som fortsætter:

"Når vi tager disse provokerende handlinger, gør vi det for at kommunikere klart til regeringen, at de skal støtte landmændene i en overgang til en plantebaseret fremtid [...] En fremtid med et stabilt klima, hvor alle kan trives."

Anbefalet til dig