Verdens dyreste whiskey solgt på auktion: Sætter svimlende rekord

20/11/2023

Mie M.B

Foto: Shutterstock
Dette eksklusive brand fik priserne helt op at ringe i lørdags

Mest læste i dag

For de, der værdsætter de mere forfinede dråber i livet, blev en flaske af verdens "mest eftertragtede skotske whisky" i lørdags solgt for mere end 2,1 millioner pund (ca. 17,8 millioner kr.)  hos Sotheby's i London. Det skriver mediet CNN.

The Macallan 1926 er, ifølge auktionshuset, en af kun 40 flasker, tappet efter 60 års lagring i sherryfade, hvilket gør den til den ældste Macallan-årgang nogensinde produceret. 

Sotheby's havde forventet, at den ville indbringe mellem 750.000 og 1,2 millioner pund (ca. 6,4 mio. - 11,9 mio. kr.), men blev overrasket, da den eftertragtede flaske indbragte imponerende 2.187.500 pund, hvilket gør det til en "ny rekord for både spiritus og vin solgt på auktion nogensinde," oplyste auktionshuset til AFP nyhedsbureauet.

Inden salget fortalte Jonny Fowle, leder af whiskyafdelingen hos Sotheby's, AFP, at han havde fået en lille smagsprøve. "Jeg smagte en lille dråbe - en lille dråbe - af denne. Den er meget fyldig, den har masser af tørret frugt, som man ville forvente, masser af krydderi, masser af træ," sagde han og kaldte det en "utrolig" whisky, der ikke bør indtages let.

Af de 40 flasker, der blev fyldt i 1986, blev ingen gjort tilgængelige for køb. I stedet blev de tilbudt til The Macallans topkunder, en luksus, der øger flaskernes appel, hvilket tidligere salg af flaskerne har vist.

I 2019 solgte Sotheby's en flaske af The Macallan 1926 prydet med 1 af 14 ‘Fine and Rare’-etiketter for 1,5 millioner pund (ca. 12,7 millioner kr.), hvilket på det tidspunkt gjorde den til den dyreste flaske vin eller spiritus, der nogensinde blev solgt på auktion. Lørdagens salg omfattede 1 af 12 flasker prydet med etiketten designet af den italienske maler Valerio Adami. Denne flaske er også den første af The Macallan 1926-flaskerne, der er blevet rekonstrueret, udført af The Macallan Distillery i Skotland inden auktionen.

The Macallan 1926 er ikke bare en drik, men et kunstværk, og det seneste rekordsalg understreger dens ikoniske status inden for samlerverdenen.

Anbefalet til dig