Ekspert: Det skal du ikke putte i din vaskemaskine

27/8/22 05:10

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Hvis du har tænkt dig at køre et hurtigt program på din vaskemaskine, skal du sørge for ikke at putte dette i.

En ekspert har nemlig advaret mod at bruge en 'hurtig-vask' til at vaske tungt vasketøj, herunder håndklæder. Han fortæller, at det kan 'overbelaste tromlen'. Det skriver Daily Star.

Wades, der er en amerikansk hvidevarebutik, deler ofte ud af tips og tricks til deres kunder og følgere på de sociale medier.

I en nylig TikTok-video har butikkens ejer forklaret, at han ikke anbefaler at bruge indstillingen 'hurtig vask'. Samtidig har han forklaret, at der findes en bedre måde at vaske sit vasketøj, uden at beskadige maskinen.

"Dette er en Blomberg på 9 kg, der kan klare en fuld vask på 28 minutter, hvilket er rigtig godt, men jeg anbefaler ikke at bruge det til enhver vask," siger han. 

"Hvis du har en masse håndklæder, skal du ikke bruge hurtig vask-indstillingen.

"Dybest set smider du dine håndklæder ind, starter maskinen, alt vandet trænger ind, og håndklæderne bliver virkelig tunge. 28 minutter er ikke tid nok til, at tromlerne kan adskille håndklæderne."

Han forklarer også, hvorfor en 'hurtig vask' er et skidt valg for håndklæder, da maskinen kører med høje omdrejninger til slut, og 'hvis alle håndklæderne sidder sammen, kan det belaste tromlen'.

Et tegn på, at dette er sket, er en meget høj lyd og overdreven rystelsen af vaskemaskinen.

I stedet for en 'hurtig vask', anbefaler han at bruge en vaskeindstilling på mindst halvanden time, så håndklæderne når at skilles helt ad og ikke klumper sig sammen inde i maskinen.

Du kan se en video af det her

Videoen er blevet set mere end 50.000 gange, siden den blev delt for få dage siden. I kommentarfeltet var der mange, der diskuterede, hvorvidt det sparede penge at vaske vasketøjet i længere tid.

"Halvanden time? Har du hørt om dette års prisstigninger? Jeg tager til Frankrig for at bruge et vaskeri. Det er billigere," skriver en bruger.

"Jeg ville ikke vove at have min vaskemaskine tændt i en time eller mere. Jeg har ikke råd til alt det vand og el," skriver en anden.

Ejeren af butikken har svaret på disse kommentarer, og har skrevet, at man kan bruge en øko-indstilling, der bruger mindre strøm.

"Vidste du, at hvis du bruger en øko-indstilling på 3,5 timer, bruger det mindre energi? Jeg laver snart en video," skriver han.

"Jeg bruger aldrig hurtig vask - vaskemidlet skal have tid til at opløses og fungere ordentligt," lyder det fra en anden, som følges op af en tredje:

"Jeg har ikke tid til det. Det er billigere bare at blive ved med at købe nye vaskemaskiner. Bare forsikre dem."