Denne mønt kan sælges for næsten 800.000 kroner: Én detalje afgør prisen

Viral
Foto: TikTok
Foto: TikTok
Det viser sig nu, at en lille mønt, som du måske har derhjemme, kan være en formue værd.

Mest læste i dag

Det er ikke nogen hemmelighed, at gamle mønter kan være en pæn sum penge værd - og nu bliver der igen kastet lys over en særlig en af slagsen.

En nylig TikTok-video fra en møntentusiast forklarede om en ikonisk fejl på en penny, der kan indbringe tusindvis af dollars på markedet for sjældne mønter.

Mønten, som TikTok-bruger Pocket Change fremhævede, er en såkaldt Denver-penny fra 2001 med en mærkelig detalje på bagsiden.

I stedet for en typisk bagside på en Lincoln-penny, har denne penny designet fra en Roosevelt-dime trykt på bagsiden. Dette gør den til en såkaldt 'mule'-fejlmønt, hvilket er en af de mest eftertragtede fejl hos samlere.

Disse fejlmønter opstår, når en fejl i prægningen får en mønt til at have enten forsiden eller bagsiden fra en helt anden mønt. Mønten er præget på Denver-møntværket, og disse 2001-mules er ekstremt sjældne, da der kun er tre kendte eksemplarer, ifølge videoen.

Ifølge Pocket Change er årsagen, at ikke nok folk tjekker deres mønter for den alarmerende fejl. Mule-mønter er dog altid meget sjældne, hvilket gør det til et lykketræf at finde en. Kvalitet er også afgørende for en mønts værdi.

Blandt andet er en penny, der blev solgt for 114.000 dollars den 17. juni 2021, vurderet som Mint State 66 af Professional Coin Grading Service, som er det førende møntvurderingsfirma i USA. Det er kun fire trin fra en perfekt score på 70.

Sådan skriver Senest.dk.

En uheldig fejl på en mønt kan betyde en stor formue for den rette person mange år senere. Mange mønter sælges for tusindvis af dollars alene på grund af en større fejl. Disse inkluderer ofte mønter som på grund af en prægning har et dobbelt eller spejlvendt udseende.

Disse mønter må ikke forveksles med double-struck-mønter - enkelte mønter, der fejlagtigt blev præget to gange. Andre mønter inkluderer dem med det forkerte møntmærke. En Roosevelt-dime blev blandt andet solgt for 45.000 dollars, fordi den manglede et lille møntmærke.

Sedler med fejl er også en eftertragtet vare. En 1-dollarseddel med et fejlagtigt serienummer blev solgt for 2.400 dollars.

Nogle sedler og mønter sælges desuden på grund af deres historiske og æstetiske værdi. En farverig 5-dollarseddel blev engang solgt for 5.300 dollars. Og en antik sølv-dollar fra det 19. århundrede blev solgt for 5.500 dollars.

Anbefalet til dig