En aften ude at spise med familien kan være skøn - ingen opvask, god mad og kvalitetstid sammen. Men for restaurantens personale er det nogle gange en helt anden oplevelse. For selvom det ofte er børnene, der får skylden for rod og kaos, er det overraskende tit forældrene, der skaber de største problemer.
Ifølge tjener og TikTok-skaber Alana Fineman (som arbejder på en travl restaurant i Californien), er det ikke børnene, men netop forældrene, der gør arbejdet sværest for tjenerne. Og helt ærligt? Hendes fem observationer, som hun deler i et interview med Today, er ret genkendelige.
1. At efterlade bordet som om en tornado har ramt det
Selvfølgelig - børn roder. Det hører til. Men der er forskel på et par tabte pommes frites og borde, der ligner en børnefødselsdag med konfetti, ketchup-tegninger og åbnede sukkerposer over det hele.
Når forældre ikke griber ind - eller bare lader det ske - havner oprydningen hos personalet. Og dem, der rydder op, har nok at se til i forvejen.
2. Børn, der får frit spil mellem bordene
Nogle forældre tror tilsyneladende, at en restaurant er en legeplads. Men faktum er dog, at barn, der løber mellem bordene, er farligt. En tjener med varme tallerkener eller et fyldt serveringsfad kan ikke undvige, hvis et barn pludselig springer ud foran ham eller hende.
Der er allerede sket mange uheld, hvor børn med nød og næppe undgik varm pasta - eller at tjeneren falder og kommer til skade.
3. At bruge tjeneren som en del af opdragelsen
Det er sødt, når et barn selv får lov at bestille sin mad. Men hvis barnet ikke siger noget, og forældrene insisterer: 'Vi venter til du lærer det', midt i myldretiden, så bliver det et problem.
Tjenere har sjældent tid til pædagogiske øjeblikke, når de jonglerer med seks borde. Det er en sød tanke, men vælg det rigtige tidspunkt.
4. Urealistiske krav for kræsne spisere
Mange børn er kræsne - det er der ikke ligefrem noget nyt i. Men nogle forældre forventer, at hele menuen kan laves om efter barnets ønsker.
Køkkenet er ikke en privat kok, der står hjemme i køkkenet. Hvis der er travlt eller en ingrediens mangler, er specielle bestillinger bare ikke muligt. Undersøg derfor menuen hjemmefra og aftal med dit barn, hvad der er realistisk.
5. At 'glemme' børn i reservationen
Nogle forældre tror, at små børn ikke behøver at tælles med i bordbestillingen. Men hvert barn - også i højstol - fylder, og restauranten skal vide det.
Det sker ofte, at en reservation til fire pludselig bliver til seks, fordi 'to børn kom med alligevel'. Det skaber forsinkelser, forvirring og stress - både for personalet og de andre gæster.