Denne opskrift på asparges er et hit: Det er langt bedre end kogning

Mad
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hvis du vil have det maksimale ud af dine asparges, så er det en god idé at følge denne opskrift.

Lige nu læser andre også

Selvom asparges dyrkes i andre lande og importeres til Danmark, er de stadig meget smagfulde og har været en populær grøntsag siden 1600-tallet.

At koge asparges er en almindelig måde at tilberede dem på, men det kan ofte resultere i en kedelig smag eller overkogte stængler. Hemmeligheden bag perfekt sprøde asparges er at bage dem i ovnen, så de bevarer det helt rette bid.

Martha Stewart har delt sin egen opskrift på bagte asparges på sin hjemmeside, som løftes med en enkelt tilføjelse: parmesanost. Det skriver det britiske medie Express.

Ovnbagte asparges med parmesan

Start med at knække de seje ender af to bundter asparges, og læg dem på en stor bageplade.

Dryp derefter en spiseskefuld ekstra jomfruolivenolie over dem, vend dem godt rundt, så de bliver jævnt dækket, og krydr med groft salt, peber og en kvart kop revet parmesanost.

Bag aspargesene i en ovn ved 230°C (210°C varmluft / Gastrin 8) i 15 minutter, indtil osten er smeltet og gylden.

Opskriften virker måske simpel, men den høje ovntemperatur hjælper med at forsegle saften i aspargesene og fremhæver deres naturlige sødme, mens parmesanen smelter og bliver dejligt sprød.

Hvis du vil imponere gæsterne, kan du prøve Rachel Cooke fra The Guardians 'fantastiske' måde at servere asparges på: krydret, dækket med parmesan (selvfølgelig) og rullet ind i 'en meget tynd dej kaldet feuille de brick', som er penslet med smeltet smør og bagt i ovnen.

Hvis du ikke har feuille de brick, kan filodej bruges i en snæver vending. Hun anbefaler at servere de små 'cigarer' som tilbehør til drinks eller som forret.

Det vidner naturligvis også om, at der er mange måder at tilberede asparges på. Det er dog svært at komme udenom, at kogningen ikke er den bedste løsning, selvom mange alligevel ender med at vælge dette.

Anbefalet til dig